Πολεμικός συναγερμός στο Κίεβο: Οι Ρώσοι εμβόλισαν το ουκρανικό ρυμουλκό και κατέβαλαν τα δύο πολεμικά - Δείτε το βίντεο

Freepen.gr - Ραγδαίες εξελίξεις στην κρίση που ξέσπασε σήμερα στα στενά του Κερτς καθώς η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι το σκάφος της ακτοφυλακής "Don" εμβόλισε το ουκρανικό ρυμουλκό.

Σύμφωνα με το Sky News και αναφορές στο twitter οι Ρώσοι κατέλαβαν και τα τρία ουκρανικά πλοία (το ρυμουλκό και δύο μικρά πολεμικά) ενώ υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών και τραυματισμός έξι Ουκρανών.

Τα τρία πλοία έπλεαν προς το λιμάνι της Μαριούπολης στην Αζοφική Θάλασσα. Πρόκειται για τα πολεμικά “Berdyansʹk” και “Nikopolʹ” Gurza-class και το ρυμουλκό A-947 “Jani Kapu”

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Πέτερ Ποροσένκο συγκάλεσε έκακτο υπουργικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τη Μόσχα. Υπάρχουν αναφορές στο twitter ότι έξι ταχέα πολεμικά σκάφη απέπλευσαν από την Οδησσό.



Υπάρχουν μαρτυρίες για νέους πυροβολισμούς στην περιοχή του Κερτς




Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά για τη ναυσιπλοΐα στις ακτές της Κριμαίας από και προς την Αζοφική Θάλασσα απαιτείται άδεια από τις ρωσικές αρχές και αίτημα για πιλότο, κάτι που η Ουκρανία δεν έπραξε.



Δείτε το βίντεο του εμβολισμού



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail