Επενδυτές με κλεμμένα κινητά

JESHOOTScom / pixabay
Μιχάλης Χαιρετάκης - Διαβασα κάπου στο διαδίκτυο μια ανάρτηση για ενα κλεμμένο κινητό και δεν άντεξα να μην απαντήσω. Ο άνθρωπος που έκανε την ανάρτηση είχε βάλει τόσο το δικό του ονοματεπώνυμο όσο και του "επενδυτή" , ομως επιτρέψτε μου να μην τα παραθέσω.

(Γράφει ο Ανδρέας Ρ.)

Εχθές το βράδυ ήμουν στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος που πήγα εκεί ήταν για να αναγνωρίσω τον R. B. και να μου δώσουν πίσω το κλεμμένο τηλέφωνο μου που είχε στην κατοχή του.

Ο R. B. που έκλεψε το τηλέφωνο μου ήταν εκεί, μόλις τον είχαν συλλάβει. Είναι Σύριος πρόσφυγας, 22-25 χρονών σε ηλικία, ψηλός, ξυρισμένος, μια χαρά παιδί. Καλοντυμένος και χαμογελαστός με τα Nike Air του και το Diesel το τζιν, αν τον γνώριζα έξω και δεν ήξερα ότι είναι κλεφτρόνι μάλλον θα τον συμπαθούσα και θα σκεφτόμουν ότι είναι ΟΚ άτομα οι Σύριοι.

Όταν τον συνέλαβαν είχε πάνω του 1000 ευρώ μετρητά, καμιά 6 κινητά και ένα κλεμμένο MacBook Pro που το έκλεψε από ένα γραφείο ενός ασφαλιστή. Πήγε σε μια οικοδομή με γραφεία, έσπασε την πόρτα μπήκε και το πήρε, γιατί έτσι, επειδή μπορεί.

Το δικό μου το τηλέφωνο δεν το πούλησε το κράτησε για δικό του, επειδή ρε φίλε δικαιούται 700 ευρώ τηλέφωνο να γουστάρει το παιδί. Είχε βάλει και το email του κανονικά, λογαριασμό στην google και στην Huawei, όλα ωραία, κύριος, με το cloud του και τα πάντα. Δεν είχε ανάγκη από λεφτά, ήταν το τηλέφωνο γ&#!το και είπε να το κρατήσει για πάρτη του, είχε άλλα κλεμμένα να πουλήσει. Έβαλε και screen protector και δικιά του θήκη, μια χαρά.

Όταν έφευγα από την ασφάλεια με σταμάτησε να μου μιλήσει, ξέρετε τι ήθελε να μου πει το παλικάρι? Να του δώσω την κάρτα SIM του πριν φύγω, μην τυχόν και την χάσει. Πακέτο να τρέχει να την βγάλει ξανά, οπότε γιατί να μη του την δώσω να γλιτώσει τον κόπο. Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Του απάντησα ότι αν μου δώσει τις δικές μου κάρτες SIM θα του δώσω και εγώ τις δικές του, τελικά δεν βγήκε το deal.

Ο R. B. μένει σε κανονικό αξιοπρεπές σπίτι και έχει πάρει ασυλία στην Ελλάδα, έχει γκόμενα, 900 φίλους στο FB και 150 followers (πολλοί από αυτούς Έλληνες) μπανάκια Χαλκιδική, βολτούλες, γενικά το ζει μια χαρά.

Ξέρετε πως την βγάζει ο R. B.? Κλέβει, έτσι την βγάζει, είναι μέλος σε καμιά 100 group με μεταχειρισμένα και εκεί πουλάει αυτά που σουφρώνει από τους ανθρώπους που τον φιλοξενούν στην φαλιρισμένη χώρα τους.

Μπορεί να δουλέψει αν θέλει έχει και άδεια εργασίας, αλλά δεν είναι καλή φάση αυτό, ο δυτικός κόσμος είναι άπλα, έρχεσαι και αρπάζεις, απλά. Δεν προσέχω μου είπαν οι αστυνομικοί, για αυτό μου σούφρωσε το κινητό, είναι μάστιγα, ανοίγουν καταστήματα, σπίτια, κλέβουν μέσα στα λεωφορεία, αλλά δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε, σε 2-3 ημέρες o R. B. θα είναι έξω και θα συνεχίσει την δουλειά του κανονικά.

(Η απάντηση)


Αγαπητε κύριε Ανδρέα Ρ.

Είσαστε σίγουρα φασίστας, ναζί, διπρόσωπος, εκπρόσωπος και αντιπρόσωπος και όλα τα κακά της μοίρας σας και της μοίρας μας μαζί.

Είναι δυνατόν να μιλάτε έτσι για έναν εν δυνάμει επενδυτή, έναν άνθρωπο που θα βοηθησει να ανέβει το βιοτικό επίπεδο της χώρας; Εναν άνθρωπο μορφωμένο απο το πανεπιστήμιο της ζωής (δέν εχει σημασία αν δεν έχει βγάλει κανονικό πανεπιστήμιο) που θα αναπληρώσει έναν απο τους χιλιάδες επιστήμονες που μεταναστεύουν;

Αυτός ο μελλοντικός επενδυτής, αύριο θα πιάσει δουλειά με 2-3 κατοστάρικα μόνο και μόνο ,επειδή αγαπάει τους ανθρώπους και τη χώρα που τον φιλοξενεί και θα βοηθήσει στο οικονομικό θαύμα που θα γίνει σύντομα.

Γιατί σήμερα μπορεί να έβαλε κατα λάθος στην τσέπη του ενα παλιοκινητό και ένα παλιο macbook να βρέθηκε κατα λάθος στα χέρια του, αλλά αύριο οταν σταματήσουν οι επιδοτήσεις που παίρνει θα αρχίσει να εργάζεται και να φορολογείται.

Εγώ σήμερα μπορεί να δουλεύω για 2-3 κατοστάρικα και ανασφάλιστα μάλιστα, αλλά αύριο το καλοδεχούμενο το καημένο το προσφυγόπουλο θα έρθει να δουλέψουμε μαζί για να μπορεί επιτέλους να αποκτήσει νόμιμα σε 2 μήνες χωρίς να ξοδεύει ούτε ένα ευρώ το παλιοκινητό που λέτε οτι σας έκλεψε.

Τι εννοείτε οτι σε λίγο καιρό θα είναι έξω; Τί θέλετε να τον σκοτώσουμε για ένα παλιοκινητό;Εδώ σκοτώνεις άνθρωπο και βγαίνεις έξω, με τα δικά σας κινητά θα ασχοληθούμε τωρα;

Στο δ**ο κι ακόμα παραπέρα τα αφεντικά, οι Ελληνες και οι τουρίστες. Να φύγουν και να πάνε αλλού. Εδώ να μείνουν μόνο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Τώρα θα μου πείτε και θα έχετε και το δίκιο σας, αν πάτε στο δ***ο εσείς , πανε στο δ***ο οι Ελληνες και πάνε στο δ***ο οι τουρίστες ποιός θα μείνει σε αυτό τον τόπο για να δουλέψει και να πληρώνει τα χρέη και τους φόρους;

Η απάντηση είναι απλή κε Ανδρέα, η χώρα εδώ και καιρό πάει κατα δ***ου και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Για ποιό λόγο χολοσκάτε;

Νικός Φουκαραδόπουλος
Idiotης Αλληλέγγυος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail