Καρκίνος εντέρου: Η «μαγική» διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο θανάτου

Μία υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του παχέος εντέρου, ακόμη και μετά τη διάγνωση της ασθένειας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Αναδημοσίευση από: onmed.gr

Η μελέτη περιλάμβανε περισσότερους από 2.800 ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου.

Εκείνοι, των οποίων οι διατροφικές συνήθειες πριν από τη διάγνωση του καρκίνου ανταποκρίνονταν περισσότερο στις διατροφικές κατευθυντήριες οδηγίες της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, είχαν κατά 22% μικρότερο κίνδυνο θανάτου κατά την περίοδο της μελέτης, συγκριτικά με όσους ακολουθούσαν ανθυγιεινή διατροφή πριν τη διάγνωση.

Εν τω μεταξύ, όσοι είχαν ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες πριν τη διάγνωση, είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο του παχέος εντέρου, συγκριτικά με όσους ακολουθούσαν υγιεινή διατροφή.+

Ακόμη και μετά τη διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου, τα άτομα με τις πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες είχαν 65% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του παχέος εντέρου και 38% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες, συγκριτικά με όσους ακολουθούσαν ανθυγιεινή διατροφή.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η διατροφή είναι ένας σημαντικός παράγοντας για καλύτερη πορεία της υγείας των ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου

«Αυτή η μελέτη είναι η πρώτη που γνωρίζουμε ότι εξέτασε την αλλαγή στην ποιότητα της διατροφής και την εξέλιξη του καρκίνου του παχέος εντέρου», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Mark Guinter.

«Αυτά τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι μια διατροφή υψηλής ποιότητας μετά τη διάγνωση, ακόμη και αν ήταν ανθυγιεινή πριν, μπορεί να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου των πασχόντων από καρκίνο του παχέος εντέρου» πρόσθεσε.

Στις ΗΠΑ οι επιζώντες καρκίνου του παχέος εντέρου είναι περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Oncology.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.