Όταν κάποιοι νεκροί αξίζουν λιγότερο από άλλους

Emily_WillsPhotography / pixabay
Κάποιοι είπαν ότι οι θάνατοι των Ζακ και του Κωσταντινου έδειξαν πόσο μεροληπτικά αντιμετωπίζουμε το θάνατο αν διαφωνούμε ιδεολογικά. Δεν έχω την ίδια άποψη. Και στις δυο περιπτώσεις θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά αυτό που έγινε με τον Κωσταντίνο δεν έχει προηγούμενο μικροπρέπειας.

Μελίνα Κονταξή

Ο ιατροδικαστής της οικογένειας του Ζακ είχε απόλυτη πρόσβαση στη σορό ο ιατροδικαστής της οικογένειας του Κωσταντινου τον είδε μόνο πέντε λεπτά. Ο Κωσταντίνος έμεινε άταφος 10 μέρες. Υπήρξαν προσβλητικές εκφράσεις για τον τρόπο ζωής του Ζακ και λογικές εικασίες σε σχέση με το μέρος που βρέθηκε από πολίτες. Στην περίπτωση του Κωσταντίνου υπήρξε οργανωμένη προσπάθεια συκοφάντησης από το ίδιο το κράτος.

Όσον αφορά το Ζακ οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου υποκαθιστώντας τη δικαιοσύνη μίλησαν από την πρώτη στιγμή για δολοφονία παρ' όλα αυτή η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά. Στην περίπτωση του Κωσταντίνου οι δολοφόνοι τη γλίτωσαν. Δεν ήταν λοιπόν ίδιοι οι θάνατοι.

Όταν αγαπάς τον τόπο σου και ζητάς την ελευθερία σου έχοντας ζήσει την καταπίεση, ο θάνατός σου αφήνει παγερά αδιάφορο το εθνομηδενιστικό κατεστημένο που κυριαρχεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail