Ο φλογερός Ιεράρχης της αιματοβαμμένης Κόνιτσας

Ξημέρωναν Χριστούγεννα το 1947 στην Κόνιτσα και στις έξι τα χαράματα οι καμπάνες της εκκλησίας χαιρέτιζαν την μεγάλη ημέρα της Χριστιανοσύνης!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Αυτήν την ημέρα διάλεξαν οι κομμουνιστές για να επιτεθούν στον εκεί Εθνικό Στρατό μας! Την Κόνιτσα υπερασπιζόταν η 75η Ταξιαρχία με μόνο δυο Τάγματα Πεζικού. Το 582 και το 584! Εκεί στο ύψωμα του Προφήτη Ηλεία διαλύθηκε η κομμουνιστική ανταρσία κατά της Ελλάδος! Αυτή η μάχη – θρίαμβος του Εθνικού Στρατού μας λογίζεται σαν μια από τις πιο καθοριστικές στα χρόνια (1946-1949) του συμμοριτοπόλεμου! Σε αυτήν την Πόλη Μνημείο της Ηπείρου έχει την Έδρα της η Μητρόπολη Πωγωνιανής Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης!

Αυτή η Πόλη λοιπόν, δεν μπορεί να έχει Ιερώνυμο και Μάξιμο (Μητροπολίτης Ιωαννίνων)! Αυτή η Πόλη έχει Σεβαστιανό και Ανδρέα!

Διαβάστε παρακάτω το νέο Δελτίο Τύπου της εκεί Μητροπόλεως με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2018:

«Θλίψη, αλλά και αγανάκτηση προκάλεσαν οι θρασύτατες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, όπως και η απαξίωση της Ελληνικής Κυβερνήσεως προς τον γενναίο και ήρωα Βορειοηπειρώτη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ.

Ὁ Ράμα τον αποκάλεσε “τρελό”, χωρίς όμως να εξηγήσει γιατί και πώς έπληξαν το νεαρό παλληκάρι οι δολοφόνες σφαίρες της αλβανικής Αστυνομίας. Από την άλλη πλευρά, ἡ Ελληνική Κυβέρνηση δεν έστειλε κανένα κυβερνητικό αξιωματούχο να παρευρεθεί ή και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κηδεία του παλληκαριού. Γιατί; Μήπως ενοχλούσε η γαλανόλευκη Ελληνική μας Σημαία, η οποία είχε πλημμυρίσει τους Βουλιαράτες και είχε καλύψει το φέρετρο του Κατσίφα; Μήπως, ακόμη, ενοχλούσε ο Εθνικός μας Ύμνος, πού ακουγόταν απ’ άκρη σ’ άκρη στο χωριό και πού τον έψελναν με εθνικό παλμό και με δάκρυα στα μάτια οι χιλιάδες Ελλαδίτες και Βορειοηπειρώτες, τιμώντας τον νεκρό σαν εθνικό ήρωα; Και σαν να μην έφθανε η κυβερνητική αναισθησία, κάποιο εξέχον μέλος της κυβερνώσας παρατάξεως, συμμεριζόμενο τον ισχυρισμό του Ράμα, απεκάλεσε το θύμα άνθρωπο με … “ψυχικές διαταραχές”! Κι’ από κυβερνητικές διαρροές, ότι ήταν … διακινητής ναρκωτικών!
Το μόνο πού μπορεί να πει κανείς μπροστά στην κυβερνητική αναισθησία και ιταμότητα είναι η λέξη ΝΤΡΟΠΗ!

Ούτε δύο λόγια παρηγοριάς στην χαροκαμένη μάνα, πού θρηνούσε το παλληκάρι της. Ούτε δύο λόγια ενθαρρυντικά στους Βορειοηπειρώτες αδελφούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αβυσσαλέο ανθελληνικό μίσος των Αλβανών. Ας γνωρίζουν, όμως, όλοι και ας το βάλουν βαθειά στο μυαλό τους, ότι ἡ Βόρειος Ήπειρος δεν είναι … νότιος Αλβανία, αλλά κομμάτι της ενιαίας Ηπείρου. Κι’ ακόμη, ότι η “Αυτονομία” της Βορείου Ηπείρου, την οποία είχαν συνυπογράψει και οι Αλβανοί, το 1914, και την οποία ποτέ δεν σεβάστηκαν, αλλά έχουν κάνει σκοπό τους να εκδιώξουν τους Βορειοηπειρώτες από τις πανάρχαιες πατρογονικές τους εστίες, απέθανε και ετάφη.

Τώρα, όχι Αυτονομία αλλά ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Γι’ αυτό τον σκοπό χύθηκε το άλικο αίμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Για την ΕΝΩΣΗ. Για ν’ απαλλαγούνε οι Βορειοηπειρώτες από τον απαίσιο αλβανικό ζυγό. Για να σταματήσει ο οιοσδήποτε Ράμα να τους χαρακτηρίζει “βρωμερές υπάρξεις”, “γουρούνια και γαϊδούρια”. Γι’ αυτό. Τούς λέω δε και τούς βεβαιώνω, ότι ὁ Χριστός και ἡ Παναγία μας ευλογούν τον αγώνα τους. Τον ευλογεί, όμως, και ο αοίδιμος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ, ο οποίος θυσίασε ουσιαστικά την ζωή του για την Βόρειο Ήπειρο.

Αδελφοί μου Βορειοηπειρώτες! Το δένδρο της ελευθερίας σας το έχουν ποτίσει με το αίμα τους, όλοι όσοι μαρτύρησαν κατά τα 45 χρόνια της κομμουνιστικής τυραννίας στις φυλακές, στα κάτεργα και στις εξορίες. Τώρα το ποτίζει, και αυτός με το νεανικό αίμα του, ο ήρωας Κωνσταντίνος Κατσίφας. Έχετε θάρρος. Ὁ Χριστός και η Ελλάδα θα νικήσουν. Παραμερίστε τις όποιες μικροδιαφορές. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας σάς ενώνει. Σύνθημά σας να είναι: Όλοι και όλα για την Βόρειο Ήπειρο. Όλοι και όλα για την Ελλάδα. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ΑΘΑΝΑΤΟΣ»!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail