Οι Αλβανοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα

Ξεκίνησαν με μεροκάματο και έγινα ιδιοκτήτες επιχειρήσεων - Η αλβανική επιχειρηματικότητα είναι ενεργή και ακμάζει στην Ελλάδα όπως διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών όπου φιλοξενήθηκαν επιχειρηματίες από την γειτονική χώρα.

Αναδημοσίευση από: news.gr

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ενεργοποιούνται εδώ και καιρό στην Ελλάδα -και δη την Αθήνα, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

Βάσει των ερευνών και των στατιστικών στοιχείων που διαθέτει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν καταγεγραμμένοι στα μητρώα του 2.500 Αλβανοί επιχειρηματίες µε 523 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε σειρά κλάδων και τομέων στην Αθήνα.

Το νούμερο αυτό μεγαλώνει κατά πολύ, όπως δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αν δούμε το σύνολο της χώρας όπου υπάρχει έντονη παρουσία Αλβανών επιχειρηματιών περιοχές κυρίως της Δυτικής Ελλάδας (Νομοί Ιωαννίνων, Άρτας και Αγρινίου), της Δυτικής Πελοποννήσου, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και γενικά σε όλη την επικράτεια. Πληροφορίες αναφέρονται σε πάνω από 10.000 επιχειρηματίες, είτε μικρούς (στην πλειονότητα) είτε και μεγαλύτερους, µε τζίρους πάνω από 1, 2 ή και 3 εκατ. ευρώ.

Για παράδειγμα, υπάρχουν Αλβανοί επιχειρηματίες στον χώρο των καπνικών προϊόντων, των επισκευών ή της ναυπηγικής µε σημαντική παρουσία, αλλά και στον τομέα της οικοδομικής δραστηριότητας µε εργολαβίες και παρουσία στις ανεγέρσεις πολυκατοικιών.

Η πρεσβεία της Αλβανίας έχει πλήρη εικόνα αυτών των δραστηριοτήτων, οι οποίες είναι απόρροια της μακρόχρονης πλέον παρουσίας Αλβανών πολιτών στη χώρα µας μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Χότζα τη δεκαετία του ’90. Πολλοί από τους πρώην χαμηλά αμειβόμενους Αλβανούς έχουν γίνει πλέον ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε σειρά τομέων.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...