Ο ήρωας Κατσίφας άναψε τη σπίθα στη Βόρειο Ήπειρο…

Στην πολιτική αλλά και στις πολεμικές επιχειρήσεις, η επιλογή σημαδιακών ημερομηνιών παίζουν πάρα πολύ μεγάλο ρόλο! Κυρίως στον ψυχολογικό τομέα.

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Έτσι, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι στις 15 Αυγούστου 1940 – εν καιρώ ειρήνης – το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας με ιταλικό υποβρύχιο, λίγο πριν την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγιάς της Τήνου, όπου στην προκυμαία υπήρχαν πολλοί πιστοί, με τρεις τορπίλες επιτέθηκε κατά του πολεμικού – καταδρομικού μας πλοίου “Έλλη”, που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Τήνου, μετέχοντας στις εκδηλώσεις του εορτασμού της Αγίας Εορτής μας, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Μετά από λίγους μήνες η Ιταλία κήρυξε τον πόλεμο στην Ελλάδα.

Προχτές, ημέρα της Εθνικής μας Εορτής της 28ης Οκτωβρίου το φασιστικό καθεστώς του Έντι Ράμα της Αλβανίας, εκτέλεσε εν ψυχρώ τον ομογενή μας στη Βόρειο Ήπειρο Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Αυτή η προκλητική και άνανδρη επίθεση κατά της Ελλάδος ενδέχεται να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου μιας γενικευμένης αντιπαράθεσης με τους Αλβανούς γείτονες. Παρά το γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση απαρτίζεται από απάτριδες και αντίχριστους.

Η θυσία του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα έφερε στο προσκήνιο, στη διεθνή επικαιρότητα, ένα ξεχασμένο εθνικό ζήτημα. Τα υπόδουλα ελληνικά ιερά χώματα της Βορείου Ηπείρου μας! Η θυσία ενός ανδρός υπερκάλυψε την προδοτική πολιτική ελληνικών κυβερνήσεων τις τελευταίες δεκαετίες, που θεωρούσαν ως χαμένη υπόθεση τη διεκδίκηση από την Ελλάδα της Βορείου Ηπείρου μας, που είναι ποτισμένη με το αίμα μας κατά την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ήθελαν να πιστέψει ο ελληνικός λαός πως εκεί βρίσκεται η Νότια Αλβανία.

Όπως, ξεδιάντροπα είπε ένα ακόμη παχύσαρκο παιδοβούβαλο (μετά τον Θεόδωρο Πάγκαλο) της πολιτικής σκηνής του τόπου μας, ο Συριζαίος Νίκος Φίλης: “Αυτόκλητος σωτήρας που πυροβολούσε στο έδαφος της Νότιας Αλβανίας”.

Αυτή από μόνη της η δήλωση, καταδεικνύει τον τρόμο των Συριζαίων για την σπίθα που άναψε στη Βόρειο Ήπειρο. Αυτή η σπίθα που τσουρούφλισε τον εγκληματία Έντι Ράμα, ώστε να προσπαθήσει να απαγορεύσει – εμποδίσει τους Έλληνες να παραστούν στην κηδεία του νεώτερου ήρωά μας. Ενός νέου ήρωα, που δεν έπαψε ποτέ αυτή η Πατρίδα να γεννάει. Ενός ήρωα, που θυσίασε τη ζωή του για να σηματοδοτήσει τον δρόμο μας! Το δρόμο της απελευθέρωσης της Βορείου Ηπείρου μας.

Τιμή και δόξα στον ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα. Τιμή και δόξα στις ηρωικές μορφές των γονιών του ήρωά μας. Της μητέρας του και του πατέρα του, που τραβούν το δικό τους Γολγοθά.

Αλλά, παρά την αβάσταχτη θλίψη τους για το χαμό του παλικαριού τους, θα προσπαθήσω να τους παρηγορήσω κατ΄ ελάχιστον, λέγοντάς τους πως, ο γιος σας είναι στην αγκαλιά της Παναγιάς μας και στην ψυχή όλων των Ελλήνων.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail