"Επενδυτές" στη Μυτιλήνη είχαν ιδιαίτερη αδυναμία σε παρκαρισμένα οχήματα

Συνελήφθησαν, στις 02-11-2018 στη Μυτιλήνη, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας από 16 έως 22 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε, κατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου διμήνου, κλοπές και διαρρήξεις σε οχήματα στην πόλη της Μυτιλήνης. 

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι, οι τέσσερις (4) δράστες, προ διμήνου τουλάχιστον, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, με συγκεκριμένη δομή, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη κλοπών- διαρρήξεων σε οχήματα. 

Ως προς τη μεθοδολογία τους, οι συλληφθέντες δρώντας από κοινού, βραδινές κυρίως ώρες, αλλά και με τη συνδρομή συνεργών τους αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, εντόπιζαν σταθμευμένα οχήματα σε δημοτικές οδούς στην πόλη της Μυτιλήνης και είτε με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, είτε με τη μέθοδο της θραύσης τζαμιών –κατά περίπτωση-, προέβαιναν σε διαρρήξεις αυτών. Ακολούθως, από τους εσωτερικούς χώρους των οχημάτων αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μικροσυσκευές, εργαλεία, τιμαλφή καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα. 

Από την έως τώρα έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι έξι (26) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οχήματα, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου διμήνου, ενώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων,καθώς και το κόστος των φθορών που προκάλεσαν οι δράστες στα οχήματα, εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 6 κινητά τηλέφωνα,
  • φορτιστές κινητών τηλεφώνων,
  • 3 ρολόγια χειρός,
  • 6 ζεύγη γυαλιά ηλίου και οράσεως,
  • 14 φακοί,
  • κράνος μοτοσικλέτας,
  • τσάντες, πορτοφόλια, μικροαντικείμενα, μικροσυσκευές διαφόρων τύπων, τιμαλφή και έτερα μεταλλικά αντικείμενα,
  • το χρηματικό ποσό των -300- ευρώ,
  • ειδικόςθραύστηςκρυστάλλων και
  • πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων. 

Πιο συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς σε εγκαταλελειμμένη οικία στη Μυτιλήνη και στην κατοχή τους βρέθηκε πλήθος αυτοσχέδιων διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς επίσης επτά (7) κινητά τηλέφωνα, μουσικό όργανο, δύο (2) βαλίτσες με ρούχα, τέσσερα (4) ζεύγη γυαλιά ηλίου, ηλεκτρονικές μικροσυσκευές και διάφορα έγγραφα. 

Τα προαναφερόμενα αντικείμενα, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις -3.000- ευρώ, διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένα και κατασχέθηκαν, ενώ όπως προέκυψε, μέρος αυτών είχε αφαιρεθεί, με τη μέθοδο της διάρρηξης, από το παραπάνω σταθμευμένο όχημα. 

Από την περαιτέρω έρευνα, διακριβώθηκε επίσης ότι ένας από τους συλληφθέντες είχε παραβιάσει περιοριστικό όρο που του είχε επιβληθεί, για μη απομάκρυνσή του από το νησί της Χίου.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της πρόκλησης φθορών, καθώς και για παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail