Έτοιμος να προσκυνήσει το σουλτάνο ο Αναστασιάδης: Δώστε μου την Κύπρο και συνεργαζόμαστε στα πετρέλαια

Την ετοιμότητα της Κύπρου να συνεργαστεί με την Τουρκία για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στο 14ο συνέδριο του Economist.


Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να επανενωθεί το νησί.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο κ. Αναστασιάδης, σύμφωνα με το kathimerini.gr, τόνισε ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία στο πλαίσιο της συνεργασίας της που έχει και με άλλες γειτονικές χώρες αναφορικά με τα ενεργειακά όμως πρόσθεσε ότι «πρέπει πρώτα να υπάρξει συμφωνία επανένωσης».

Από την πλευρά του ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η Κύπρος επιθυμεί τη συμμετοχή της Τουρκίας σε αυτές τις διαδικασίες όμως τόνισε ότι «αυτό δεν θα συμβεί εάν η Κύπρος παραμείνει διαιρεμένη».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι απειλές της Τουρκίας κατά της Κύπρου δεν θα την παρασύρουν σε μία συζήτηση για τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Κύπρο, Kathleen Doherty, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ εκτιμούν πως «οι στρατιωτικές αντιδράσεις σε ενδεχόμενες εμπορικές διαμάχες είναι ακατάλληλες».

«Η ανάπτυξη έχει περάσει και στην πραγματική οικονομία»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας στην «Καθημερινή Κύπρου», στο πλαίσιο του 14ου Economist, τόνισε πως η ανάπτυξη πλέον παρουσιάζεται όχι μόνο στους αριθμούς, αλλά έχει περάσει και στην πραγματική οικονομία.

Ερωτηθείς σχετικά με τη λύση του Κυπριακού που επιζητά εξήγησε πως πρέπει να είναι λειτουργική, βιώσιμη και να αναδύει ένα ανεξάρτητο και απόλυτα κυρίαρχο κράτος όσον αφορά τις διεθνείς πτυχές, αλλά και ένα κράτος που να σέβεται απόλυτα το ευρωπαϊκό κεκτημένο για την ασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου των πολιτών.

«Συζητώ για την εξεύρεση μιας λύσης Ομοσπονδιακή στη βάση της Διζωνικής Ομοσπονδίας η οποία όμως να μην μολύνεται από στοιχεία ή αξιώσεις που αυξάνουν τις ανησυχίες όσον αφορά την επικράτηση, την επιβίωση ή την εφαρμογή της την επομένη που θα επιτευχθεί». Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συμπλήρωσε πως λεπτομέρειες για κάποιες ιδέες που ανέπτυξε και κάποιοι προσπάθησαν να τις παρερμηνεύσουν, έδωσε ένα «ραντεβού» απαντήσεων στη δημοσιογραφική διάσκεψη της 6ης Νοεμβρίου για να ενημερωθεί ο λαός.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...