Ισραηλινά φονικά "δελφίνια" κάνουν βόλτα στη θάλασσα

Freepen.gr - Μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες ισραηλινών υποβρυχίων τύπου Dolphin 1 και 2 δημοσίευσε το Naval Analyses στο twitter. Η κατηγορία Dolphin είναι ένα πετρελαιοκίνητο υποβρύχιο που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από τα ναυπηγεία Howaldtswerke-Deutsche Werft AG (HDW) στο Κίελο της Γερμανίας για το Ισραηλινό Ναυτικό. Τα πρώτα σκάφη της κατηγορίας βασίστηκαν αποκλειστικά στα γερμανικά υποβρύχια κατηγορίας 209, αλλά τροποποιήθηκαν και διευρύνθηκαν.

Η υποκατηγορία Dolphin 1 είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το μήκος και τη μετατόπιση του Γερμανικού τύπου 212. Τα τρία νεότερα σκάφη είναι παρόμοια με τα 212 σε υποβρύχια αντοχή, είναι 12 μέτρα (39 ft) μακρύτερα, σχεδόν 500 τόνους βαρύτερα και έχουν μεγαλύτερο πλήρωμα από ό,τι ο τύπος 212 ή ο 214.

Τα Dolphin 2-class είναι τα μεγαλύτερα υποβρύχια που έχουν κατασκευαστεί στη Γερμανία από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα σκάφη αυτά είναι από τα πλέον ακριβά όπλα του Ισραήλ. Τα Dolphin 2 αντικατέστησαν αυτά της κατηγορίας Gal, το οποίο είχε υπηρετήσει στο ισραηλινό ναυτικό από τα τέλη της δεκαετίας του '70. Κάθε υποβρύχιο κατηγορίας Dolphin είναι ικανό να μεταφέρει συνολικά μέχρι 16 τορπίλες και πυραύλους κρουζ με εύρος τουλάχιστον 1.500 χιλιομέτρων (930 μίλια). Εικάζεται ευρέως ότι διαθέτουν πυρηνική κεφαλή 200 χιλιοτόνων που περιέχει μέχρι 6 χιλιόγραμμα πλουτωνίου. Το τελευταίο, αν ευσταθεί, παρέχει στο Ισραήλ μια σημαντική δυνατότητα πυρηνικού πλήγματος μακριά από την ακτή.




* με πληροφορίες από wikipedia
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail