Τρομακτικό σχέδιο ελέγχου του καιρού από την Κίνα - Θα μετακινεί σύννεφα για να προκαλεί βροχή σε διαφορετικά μέρη με δορυφόρους;

Freepen.gr - Η Κίνα θα μετακινήσει τα σύννεφα και θα προκαλεί βροχοπτώσεις σε διαφορετικά μέρη χρησιμοποιώντας δορυφόρους στα πλαίσια ενός σχεδίου ελέγχου του καιρού

Όπως σημειώνει η βρετανική The Sun σε σχετικό άρθρο η αποκάλυψη επιβεβαιώνει χρόνια περίεργων φημών ότι η Κίνα μπορεί να έχει σχέδια για τον έλεγχο των καιρικών φαινομένων. Οι δορυφόροι θα αναζητήσουν και στη συνέχεια θα περιβάλλουν με σύννεφα τα σημεία όπου θα είναι επιθυμητή η βροχόπτωση ενώ τα νέφη θα καθοδηγούνται μέσα από μια απροσδιόριστη τεχνολογία προς τον προορισμό τους.

Σύμφωνα με τη The Sun σκοπός είναι να μεταφερθούν οι βροχοπτώσεις από το νότο στο βορρά της χώρας. Έξι δορυφόροι θα σχηματίσουν ένα δαχτυλίδι για να εντοπίζουν υδάτινα σύννεφα και να δημιουργήσουν έναν ατμοσφαιρικό διάδρομο που θα τους επιτρέψει να μετακινηθούν στις άγονες περιοχές, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ.

Το πρόγραμμα Tianhe που μεταφράζεται ως "ποταμός του ουρανού"; αναπτύσσεται από την ακαδημία τεχνολογίας Spaceflight της Σαγκάης και θα κυκλοφορήσει το 2020.

Οι υγρές νότιες περιοχές της Κίνας συχνά πλημμυρίζουν ενώσ το βορρά υφίσταται ξηρασία. Αλλά το ζητούμενο είναι η ύπαρξη αρκετών νεφών για να ξεκινήσει η βροχή.

Τώρα οι επιστήμονες και οι ερευνητές του κράτους επιδιώκουν τεχνικές τροποποίησης καιρού για να κατευθύνουν τα σύννεφα βόρεια προς τη λεκάνη του Κίτρινου ποταμού, η οποία είναι ιδιαίτερα ξηρή.

Η ιδέα για τον έλεγχο του καιρού δεν είναι καινούρια στην Κίνα. Το 2008 η χώρα "έριξε" στα νέφη ιωδιούχο άργυρο για να εξασφαλίσει ότι δε θα βρέξει στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μακροπρόθεσμα ο στόχος είναι να ωθηθούν 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα βρόχινου νερού κάθε χρόνο βόρεια στη λεκάνη του Κίτρινου ποταμού .

Αλλά οι επιστήμονες δεν έχουν αποκαλύψει πώς θα δημιουργήσουν κανάλια αέρα μέσω των οποίων θα ωθηθούν τα σύννεφα της βροχής στο βορρά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail