Τρέμει την Τουρκία ακόμη και στα χαρτιά - Άλλαξε δέκα χρώματα ο Κυριάκος με την πρόταση του βουλευτή του για το αυτονόητο

Ο βουλευτής Φλωρίνης, Γιάννης Αντωνιάδης στην ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών θέτει ένα αυτονόητο ζήτημα, του τι θα γίνει αν το "Πορθητής" ή το "Μπαρμπαρός" εισέλθουν και επιχειρήσουν στην ελληνική ΑΟΖ, η οποία βέβαια ούτε καν έχει οριοθετηθεί / ανακηρυχθεί.

Του Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο υπάρχουν δύο χάρτες που κυκλοφορούν σε δημοσιεύματα. Ένας από την ελληνική πλευρά και ένας από την τουρκική. Τι θα συμβεί λοιπόν στην οξύμωρη κατάσταση που τα τουρκικά πλοία, πχ το "Πορθητής" επιχειρήσει κάποια στιγμή γεώτρηση στην ΑΟΖ που δεν έχουμε οριοθετήσει / ανακηρύξει;

Θα το αφήσουμε επιτρέποντας τετελεσμένα; Θα το βυθίσουμε σε κάτι που δεν υφίσταται επίσημα; Ο κ. Αντωνιάδης βέβαια όφειλε να ξεκινήσει από το Α, το ότι δεν υπάρχει επίσημα ελληνική ΑΟΖ, εντούτοις άνοιξε το ζήτημα των ερωτημάτων κοινής λογικής.

Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα από το κόμμα του; Τον έβαλαν να μαζέψει την ερώτηση. Με άλλα λόγια ο Κυριάκος, κατά πολλούς Κούλης, φοβάται την Τουρκία ακόμη σε θεωρητικό επίπεδο σε ερώτηση μέσα στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής λειτουργίας.

Φυσικά συνέβαλε σε αυτό και ο καταλληλότερος κάτοικος της Ραφήνας που δεν προχώρησε τη ναυπήγηση των έξι φρεγατών FREMM που σήμερα θα ήταν οι κυρίαρχες στην περιοχή ενώ θα συζητούσαμε την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου.

Μια φορά πάντως ο Κυριάκος είναι ανοικτό βιβλίο. Μας δείχνει από τώρα τι να περιμένουμε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail