Υπο-Τίμησαν την ειρήνη, αυτοί που θησαυρίζουν πουλώντας όπλα, ξεκινούν πολέμους και σκορπούν τη δυστυχία

Mikhail Metzel/AFP
Είναι τραγική ειρωνεία αυτό που συνέβη στο Παρίσι με την επέτειο των 100 ετών της λήξης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, της πλέον αιματηρής σύγκρουσης η οποία κατά πολλούς αναλυτές ακόμη συνεχίζεται στον χώρο της Μέσης Ανατολής ενώ οι ανοικτοί του λογαριασμοί οδήγησαν στο Β' ΠΠ.

Του Στρατή Μαζίδη

Ποιοι βρέθηκαν όμως στο Παρίσι; Ποιοι...τίμησαν την ειρήνη; Οι αρχηγοί κρατών που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας. Μεγάλο μέρος της οικονομίας των ηγετών ΗΠΑ, Ρωσίας, Γαλλίας, Γερμανίας εξαρτάται από την πώληση όπλων σε τρίτες χώρες.

Η Γαλλία που ανέτρεψε τον Καντάφι κι άναψε το ντόμινο-φωτιά, θα μας μιλήσει για την ειρήνη. Ή μήπως στη Συρία έκαναν λιγότερα; Πόσοι άνθρωποι εκτελέστηκαν, ακρωτηριάστηκαν, βιάστηκαν, πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα γιατί κάποιοι ήθελαν να ανατρέψουν τη νόμιμη κυβέρνηση; Ο Πούτιν πάλι δεν άναψε το πράσινο φως στο Ερντογάν να μπει στην Αφρίν και η πόλη μακελεύεται διαρκώς;

Θα μας μιλήσει η Γερμανία, η πιστή σύμμαχος των Τούρκων, του κράτους συμμορία στη Μέση Ανατολή τους τελευταίους αιώνες;

Μήπως θα μας μιλήσει η Κίνα; Ή η...Τουρκία;

Αυτοί θα μας μιλήσουν για την ειρήνη; Οι ντίλερς των όπλων; Οι υποκινητές των πολέμων; Αυτοί που δεν αφήνουν λαό ανεξάρτητο να αγιάσει; Χέρια που τρέχουν αθώο αίμα δεν μπορούν να δείξουν την ειρήνη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail