Ξύνεται στα κανόνια του Πούτιν το Κίεβο - Ουκρανός ναύαρχος ζητά από την Τουρκία να κλείσει τα Στενά στα ρωσικά πολεμικά

Russian guided missile cruiser Moskva seen in the Bosphorus Strait. © Global Look Press / Can Merey
Freepen.gr - Ο Ουκρανός ναύαρχος, Igor Voronchenko δεσμεύθηκε να ζητήσει από την Τουρκία να κλείσει το Στενό του Βοσπόρου για τα ρωσικά πολεμικά πλοία μετά τα γεγονότα στα στενά του Κερτς. Η Μόσχα δεν εντυπωσιάστηκε, καθώς οι ισχύοντες κανόνες της Συνθήκες του Μοντρέ αναφέρονται ξεκάθαρα σε αντιμαχόμενες χώρες.

"Είμαι βέβαιος ότι η διεθνής κοινότητα θα αποφασίσει και θα αναγνωρίσει ότι υπήρξε επιθετικότητα ενάντια στην Ουκρανία", δήλωσε την Πέμπτη ο Voronchenko συμπληρώνοντας ότι «θα προσπαθήσουμε να ζητήσουμε από την Τουρκική Δημοκρατία να κλείσει το Στενό του Βοσπόρου, για να διδάξει στους Ρώσους τι σημαίνει να παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες».

"Η επιθυμία του Κιέβου να επιδιώξει το κλείσιμο των στενών του Βοσπόρου είναι νομικά ασήμαντη", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κορυφαίος Ρώσος γερουσιαστής Φραντ Κλίντσεβιτς. "Η Ρωσία δεν βρίσκεται σε πόλεμο με κανέναν και δεν σκοπεύει να πάει σε πόλεμο", τόνισε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail