Προσβολή νεκρού η έσχατη ύβρις

Μετά τη ναυμαχία των Αργινουσών οι Αθηναίοι καταδίκασαν σε θάνατο τους στρατηγούς που είχαν νικήσει στη μάχη γιατί θεώρησαν ότι δεν έπραξαν τα πάντα για να θάψουν τους νεκρούς. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ύβρις από την προσβολή του νεκρού.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ο Κωσταντίνος Κατσιφάς έμεινε πάνω από μια εβδομάδα άταφος. Το ελληνικό κράτος αδιαφόρησε εντελώς για το γεγονός. Δέχθηκε όμως από την πρώτη στιγμή την εκδοχή της αλβανικής αστυνομίας ενώ η ΕΛΑΣ λειτούργησε ως γραφείο τύπου της αλβανικής μεταδίδοντας την εκδοχή της στα μέσα που με λίγες εξαιρέσεις ξέχασαν να γράψουν με εμφανή τρόπο ότι τα λεγόμενα της ΕΛΑΣ ήταν οπτική της Αλβανικής αστυνομίας και όχι αποτέλεσμα δικών της ερευνών.

Το πιο αισχρό ήταν η διαρροή για μια υπόθεση δεκαετίας. Κανένας δημοσιογράφος δεν αναρωτήθηκε γιατί η διαρροή μιλούσε για σύλληψη και τι εγινε μετά. Κάπως έτσι απαξιώνονται τα ΜΜΕ. 

Οι Βορειοηπειρώτες όμως άρχισαν να μιλούν, να περιγράφουν τον τρόμο που ζουν. Η αντίδραση της κυβέρνησης και των ανθρωπιστών που δέχθηκαν από την πρώτη μέρα την εκδοχή της αλβανικής αστυνομίας; Η απόλυτη σιωπή. 

Τα επιχειρήματα στήριξης της αλβανικής πλευράς γελοία. Το χωριό ήταν γεμάτο σημαίες όταν την ίδια στιγμή βορειοηπειρωτικά μέσα και συγκεκριμένα το himara.gr αναφέρουν ότι αλβανικά μέσα χαρακτηριζαν την παρουσία της σημαίας ως πρόκληση. Πιο εύκολο είναι να στοχοποιήσεις αυτόν που πρωτοστατεί στο στολισμό και που αγωνίζεται για τα δικαιώματα. Μετά οι σημαίες δε θα ανεβαίνουν και αν μείνουν λίγες για να υπάρχει δικαιολογία για την είσοδο της Αλβανίας στην ΕΕ.

Ο Κωσταντίνος Κατσίφας είχε όπλο, τι να έκαναν οι αστυνομικοί; Το 2014 στη Δερβιτσάνη μετά από τον αγώνα Αλβανίας - Σερβίας 100 ένοπλοι Αλβανοί όρμησαν στο χωριό πυροβολώντας στον άερα και φωνάζοντας "Αλλάχου Ακμπάρ Έλληνες θα σας σφάξουμε" τι έκανε η αλβανική αστυνομία; 

Έκλεισε την είσοδο στο χωριό για να μην ξαναεισβάλλουν. Τι θα κάναμε αν στη Θράκη ένας Τούρκος ύψωνε την τουρκική σημαία; Οι ίδιοι που το λένε είναι αυτοί που προσβάλλουν τη θρησκευτική μειονότητα της Θράκης. Οι ίδιοι που προσέβαλαν τη Ρομά, Σαμπιχά Σουλεϊμάν επειδή αρνήθηκε να δηλώσει Τουρκάλα. Όποιος δεν στηρίζει τους ξένους εθνικισμούς που υπηρετούν, συκοφαντείται - υβρίζεται - λοιδωρείται. Τα μόνα δικαιώματα που παραβιάζονται στη Θράκη είναι αυτά των Πομάκων και των Ρομά από τους ίδιους που στηρίζουν τον αλβανικό φασισμό.

Οι Έλληνες ψευτοαντιφασίστες δεν έχουν αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι ξένοι σύντροφοί τους δεν καίνε ποτέ τις δικές τους σημαίες και δεν κατηγορούν ποτέ το έθνος τους. Αυτό είναι που τους κάνει προδότες και το χειρότερο από τα εγκλημάτα τους είναι ότι ανοίγουν το δρόμο στον ολοκληρωτισμό που νομίζουν ότι πολεμούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail