Έγγραφο του Αλβανικού Υπουργείου Αμυνας: Είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον Ελληνικό Στρατό και για επιχειρήσεις εντός κι...εκτός συνόρων!

Freepen.gr - Την ετοιμότητα του αλβανικού στρατού να απαντήσει σε οποιεσδήποτε απειλές μπορεί να προέρχονται από την Ελλάδα ή ακόμα και τη Σερβία, αναφέρει έγγραφο του αλβανικού Υπουργείου Αμυνας που δημοσιεύει αποκλειστικά η ιστοσελίδα pamfleti.net.

Το άρθρο σημειώνει ότι η κίνηση αυτή έρχεται ως αντίδραση στην ενίσχυση των δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού στην ελληνο-αλβανική μεθόριο αλλά και τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά πως οι ελληνικές ΕΔ δεν αναγνωρίζουν τα υφιστάμενα σύνορα.

Σημειώνεται στο έγγραφο που παρουσιάζει η pamfleti.net ότι οι αλβανικές ΕΔ είναι ευπροσάρμοστες και με πολύ υψηλό ηθικό. Σύμφωνα με το έγγραφο "οι ένοπλες δυνάμεις θα αναπτυχθούν ως μια επαγγελματική δύναμη με μονάδες μάχης και υποστήριξης με βάση τα προβλεπόμενα σενάρια. Η δύναμη θα είναι ευέλικτη για να ανταποκριθεί σε μια ευρεία ακτίνα μάχης και άλλων επιχειρήσεων, τόσο μέσα όσο και έξω από τη χώρα, σε γνωστές και άγνωστες περιοχές, καθώς και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες αλλά και εδαφικές συνθήκες.
 
«Ο αποφασιστικός ρόλος σε αυτή την ποιοτική αναβάθμιση θα είναι το κίνητρο, η ηγεσία και η ποιοτική διαχείριση του προσωπικού. Η αιχμή του δόρατος της μελλοντικής δύναμης θεωρείται ότι έχει κίνητρο, μόρφωση, εκπαίδευση και εξοπλισμένο προσωπικό» αναφέρει το έγγραφο το οποίο προσθέτει πως ο Αλβανικός Στρατός είναι εξοπλισμένος με σύγχρονα όπλα και εκπαιδεύτηκε σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail