Οι ΗΠΑ ξαναπούλησαν τους Κούρδους για χάρη των Τούρκων - Άραγε θα ξυπνήσουν;

(Photo by Delil SOULEIMAN / AFP)
Freepen.gr - Τουρκικά και αμερικανικά στρατεύματα άρχισαν την Πέμπτη τον πρώτο γύρο κοινών περιπολιών στη βόρεια Συριακή πόλη Manbij ως μέρος μιας συμφωνίας για την απαλλαγή της περιοχής από την YPG, μιας κουρδικής πολιτοφυλακής που δραστηριοποιείται στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

"Οι κοινές περιπολίες των τουρκικών και αμερικανικών στρατευμάτων -  τις οποίες έχουμε σχεδιάσει και ολοκληρώσει την εκπαίδευση - ξεκίνησαν στις 3:53 μ.μ. τοπική ώρα ", δήλωσε ο Hulusi Akar στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Επιπλέον την Τετάρτη οι Τούρκοι έπληξαν με το πυροβολικό τις θέσεις της YPG στο Κομπάνι σκοτώνοντας τέσσερις Κούρδους μαχητές.

Οι εξελίξεις αυτές είχαν ως συνέπεια οι κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις να ανακοινώσουν την αναστολή των επιχειρήσεών τους στην επαρχία του Ντέιρ Εζόρ κατά του ISIS μέχρι να σταματήσει η τουρκική επιθετικότητα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail