Αλβανός ιστορικός: Τα Σκόπια είναι η ιστορική πρωτεύουσα των Αλβανών – Η Μακεδονία είναι ιλλυρική

Στο Πανεπιστήμιο «Μητέρα Τερέζα» των Σκοπίων έγινε παρουσίαση του πολύτομου ιστορικού βιβλίου του Γιουσούφ Μπουτζόβι, «Kosova»/«Κοσσυφοπέδιο», μια εκδήλωση που κέντρισε το ενδιαφέρον των φοιτητών και των διανοουμένων.


Τον συγγραφέα υποδέχθηκαν ο πρύτανης Αζίζ Πολοζάνι καθώς και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου, που τον συγχάρηκαν για το έργο του υποσχόμενοι ότι αυτό θα βρει τη θέση του και στα Σκόπια.

Ο αντιπρύτανης Ριζβάν Σουλεϊμάνι εκθείασε τον συγγραφέα ως έναν από τους σημαντικούς Αλβανούς ιστορικούς και διανοούμενους που συνέβαλαν στην διαδικασία οικοδόμησης του κράτους του Κοσσυφοπεδίου από τις πρώτες στιγμές, όπως σημειώνεται.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου του, ο Γιουσούφ Μπουτζόφι έδωσε διάλεξε με θέμα «Η εμφάνιση των Αλβανών (ι Σκιπτάρεβε -i shqiptarëve) στη Μακεδονία από ιστορική σκοπιά- από την αρχαιότητα έως σήμερα».

Σύμφωνα με τον Αλβανό συγγραφέα, η Αρχαία Μακεδονία ως τμήμα του Ιλλυρικού-Δαρδανικού Κόσμου και η σημερινή πΓΔΜ ως πολιτικό κράτος, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αλβανικής ιστορίας.

Μάλιστα, τα Σκόπια ως πόλη, αντιπροσωπεύει την ιστορική πρωτεύουσα των Σκιπτάρεβε shqiptarëve (σημ.που εμείς τους λέμε Αλβανούς).

Επιπρόσθετα ο Αλβανός συγγραφέας, ανακοίνωσε ότι σύντομα εκδίδεται και η ογκώδης εργασία του «Η Μακεδονία από την αρχαιότητα μέχρι την εποχή μας», σημειώνει το δημοσίευμα της Ζουρνάλ.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...