Όταν κυβέρνηση και αντιπολίτευση τρέμουν την Αλβανία, είναι ενδεικτικό του τρόπου διαχείρισης της εξωτερικής μας πολιτικής


Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν καταδέχθηκαν να απαιτήσουν από την Αλβανία την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, το σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας και τη διερεύνηση των συνθήκων της δολοφονίας ενός Ελληνα πολίτη μέλους καταπιεζόμενης μειονότητας.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Κυβέρνηση και προοδευτικά μέσα υιοθέτησαν από την πρώτη στιγμή την εκδοχή της αλβανικής αστυνομίας και έσπευσαν να την ενισχύσουν συκοφαντώντας το νεκρό. Η αντιπολίτευση λειτούργησε είτε με ιδεοληπτικά είτε με φοβικά σύνδρομα.

Η ουσιαστική όμως σιωπή για τη μειονότητα της Βορείου Ηπείρου είναι εκκωφαντική. Όταν είτε λόγω φόβου είτε λόγω ιδεοληψιων δεν απαιτούν από την Αλβανία μια χώρα που εξαρτάται από εμάς για την είσοδό της στην ΕΕ την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου μπορούμε εύκολα να φανταστούμε τι θα γίνει με την Τουρκία.

Το μόνο επιχείρημα των κομμάτων της κεντρικής πολιτικής είναι ο μπαμπούλας της ακροδεξιάς. Την ακροδεξιά την ανέβασε το φιλελέφτ εθνομηδενιστικό κέντρο που κυβερνάει τη χώρα από τα τέλη της δεκαετίας του 90 ανεξαρτήτως μπλε, πράσινου ή άλλου χρώματος και η ιδεοληπτική αντιπολίτευση.

Την ακροδεξιά την ανέβασαν αυτοί που ευχαριστήσαν τους Αμερικανούς στα Ίμια, αυτοί που πρόδωσαν τον Οτσαλαν ξεφτιλίζοντας τη χώρα χωρίς να ενισχύσουν ούτε στο ελάχιστο την ασφάλειά της, αυτοί που αδιαφόρησαν για τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού, αυτοί που προσπάθησαν να επιβάλλουν στην Κύπρο το σχέδιο Ανάν που ήταν αντίθετο σε κάθε έννοια βασικών αρχών δημοκρατίας. Όταν ο εθνομηδενισμός κι η δικαιολόγηση κάθε ξένου φασισμού που έφτασε μέχρι και την υπεράσπιση του γενοκτόνου Κεμάλ έγινε κυρίαρχο πολιτικό δόγμα, ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί ένας αντίρροπος φασισμός που περίμενε απλώς τις κατάλληλες οικονομικές συνθήκες για να αναδειχθεί.

Είναι πολύ εύκολο να πέσει η ακροδεξιά αν βρεθεί ένα κόμμα να κάνει κάποια πράγματα που στον υπόλοιπο κόσμο θεωρούνται αυτονόητα. Να σέβεται την ιστορία της χώρας και του λαού, να απαιτεί την εφαρμογή του διεθνους δικαίου όταν παραβιάζονται τα δικαιώματα ελληνικών μειονοτήτων και να μη διακατέχεται από φοβικά σύνδρομα απέναντι σε χώρες που εξαρτώνται από μας. Όσο και αν πονάει το εγχώριο φιλελελέφτ και αντιφά καταστημένο, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν ήταν ποτέ φασίστες και μπορεί να ανέβασαν αυτοί συγκυριακά το φασισμό αλλα η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που αυτοί μισούν, θα τον στείλει στα σκουπίδια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail