Βρετανός ναύαρχος: Ανάγκη να στείλουμε αντιτορπιλικό ικανό να πολεμήσει, αν πρέπει να έχουμε παρουσία στον Εύξεινο Πόντο

Freepen.gr - Μιλώντας στην Daily Star Online, ο ναύαρχος Αλαν Γουέστ δήλωσε ότι η αποστολή ενός πλοίου έρευνας από το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό στην Ουκρανία εν μέσω των αυξημένων εντάσεων με τη Ρωσία δεν ήταν «έξυπνη ιδέα», υποδηλώνοντας την ανάγκη αποστολής αντιτορπιλικού κλάσης 45.

«Αν στέλνουμε ένα πλοίο σε μια περιοχή που μπορεί να υπάρχει μάχη, θα ήταν λογικό να στείλουμε ένα πλοίο που να μπορεί και να πολεμήσει», είπε.

Προειδοποίησε επίσης ότι οι ενέργειες του ΝΑΤΟ μπορεί να πυροδοτήσουν εντάσεις στην περιοχή μετά το περιστατικό στο στενό του Κερτς.

«Πρέπει να σκεφθούμε πολύ προσεκτικά την ανάπτυξη δυνάμεων κοντά στη Ρωσία. Εάν στείλουμε μια τεράστια δύναμη του ΝΑΤΟ εκεί θα θεωρηθεί ως μια επιθετική στάση - αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε ένα περιορισμένο αριθμό πλοίων που θα ασχολούνται με την ελευθερία της ναυσιπλοΐας».

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Γκάβιν Ουίλιαμσον ανακοίνωσε ότι το Λονδίνο θα αναπτύξει περισσότερα στρατεύματα και ένα πολεμικό πλοίο στην Ουκρανία για να υπερασπιστεί την «ελευθερία της ναυσιπλοΐας».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail