Ο Τραμπ έδωσε εντολή στον στρατό να ανοίξει στα σύνορα με το Μεξικό

© Reuters/Adrees Latif
Freepen.gr - Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ έδωσε άδεια στον στρατό να ανοίξει πυρ, αν χρειαστεί, στα σύνορα με το Μεξικό, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση τον επόμενο μήνα θα μπορούσε να κλείσει  τα σύνορα για λόγους ασφαλείας.

Οι δηλώσεις του Τραμπ έρχονται μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάττις ότι του δόθηκε εξουσία να επιτρέψει στα στρατεύματα να εκδηλώσουν μεγαλύτερη δύναμη για να βοηθήσουν στην προστασία των συνόρων.

Περίπου 5.800 ενεργά στρατεύματα έχουν αποσταλεί στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού για να ενισχύσουν την άμυνα μπροστά από την αναμενόμενη άφιξη ενός μεταναστευτικού κονβόι που προέρχεται κυρίως από τις Ονδούρα.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται λίγες μέρες αφού ένας δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τη διαταγή του Τραμπ να απαγορεύσει στους μετανάστες της Κεντρικής Αμερικής που εισήλθαν παράνομα στις ΗΠΑ να ζητήσουν άσυλο. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει το μεταναστευτικό κονβόι ως "εισβολή" και υποστήριξε ότι περιέχει "σκληρούς εγκληματίες".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail