Το Ιράν ξεκινά ανταρτοπόλεμο σε βάρος των ΗΠΑ στη Συρία - Τι σχεδιάζεται

Freepen.gr - Οι στρατιωτικές πολιτοφυλακές του Ιράν στη Συρία εκπαιδεύονται και εξοπλίζονται για επιχειρήσεις ανταρτοπόλεμου κατά των αμερικανικών δυνάμεων στην ανατολική Συρία, ξεκινώντας με τη χρήση IED (αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών), όπως οι βόμβες που έπληξαν τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ το 2004-2006. 

Ο αρχηγός αυτής της εκστρατείας είναι ο διοικητής του Ιράν για τη Μέση Ανατολή κι επικεφαλής του Al Qods, στρατηγός Qassem Soleimani. Στρατιωτικές πηγές της DEBKAfile αναφέρουν ότι οι αμερικανοί διοικητές στη Συρία προειδοποιήθηκαν για την επόμενη εκστρατεία μετά την έγκρισή της από την Τεχεράνη ως αντίποινα για τις κυρώσεις που επέβαλε εκ νέου η διοίκηση Trump. 

Φαίνεται οι παραστρατιωτικές ομάδες που αποτελούνται από ιρακινούς και αφγανούς ενόπλους από το Deir ez-Zour, είχαν ολοκληρώσει τις τελευταίες ημέρες την εξειδικευμένη εκπαίδευσή τους από τους εμπειρογνώμονες της Al Qods και της Χεζμπολάχ. Συγκεκριμένα εκπαιδεύθηκαν στο πώς να ανατινάζουν τις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τις γέφυρες και τις οδούς μεταφοράς και πώς να φυτέψουν τα IED έξω από τα κτίρια και στους δρόμους τους οποίους συχνάζει η στρατιωτική κίνηση των ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί διοικητές ενημερώθηκαν επίσης από τους πληροφοριοδότες ότι το Ιράν έστειλε μεγάλες ποσότητες IED μέσω του Ιράκ. Είναι ένας νέος τύπος συσκευής, σε σύγκριση με τα IED που χρησιμοποιούνται στο Ιράκ, με πιο ισχυρό κτύπημα και την ικανότητα να απενεργοποιεί τα θωρακισμένα οχήματα που χρησιμοποιούνται από τις δυνάμεις των ΗΠΑ στην ανατολική Συρία.

Ο αμερικανικός στρατός, από την πλευρά του, φέρεται να ενίσχυσει τις δυνάμεις του στην al Tanf με επιπλέον 500 πεζοναύτες, όπου εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν και οι πρώτες επιθέσεις  μόλις η Τεχεράνη δώσει το πράσινο φως για να ξεκινήσει η εκστρατεία, επειδή βρίσκεται σε έρημο έδαφος και οι ένοπλες ομάδες μπορούν να κινούνται με ταχύτητα. Σύμφωνα πάντα με το άρθρο στόχος του σχεδίου είναι να επεκταθούν οι επιχειρήσεις και στη βορειο-ανατολική Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail