Έσταζε φυσικό αέριο από το στόμα ο Ερντογάν για τον Πούτιν - Ισορροπία λυκοφιλίας ή συνέχεια στην στροφή;

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολούθησαν την τελετή ολοκλήρωσης του υπεράκτιου τμήματος του έργου του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream.

"Για εμάς, η Ρωσία είναι ένας φίλος που μπορούμε να έχουμε μακροχρόνια συνεργασία και είναι ένας σημαντικός προμηθευτής φυσικού αερίου", δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στην τελετή.

Προσδιόρισε ότι το έργο αυτό είναι ένα από τα αποτελέσματα μιας "δοκιμασμένης φιλίας" εδώ και πολλά χρόνια και δήλωσε πως η Τουρκία δεν έχει προσεγγίσει ποτέ τις σχέσεις της με τη Ρωσία σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις επιβολές άλλων χωρών.

"Πιστεύω ότι η αλληλεγγύη μας με τον Πούτιν και τον ρωσικό λαό θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερα έργα", δήλωσε ο πρόεδρος.

Όσο για τον αγωγό σημείωσε πως "είναι ένα έργο ιστορικών διαστάσεων για τις διμερείς μας σχέσεις και για την ενεργειακή γεωπολιτική στην περιοχή μας, για την οποία έχουμε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες με τους Ρώσους φίλους μας".


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail