Αμφισβητούν γενοκτονίες κι εθνοκαθάρσεις, στηρίζουν τους καταπιεστές και τις αστυνομικές εκτελέσεις αρκεί τα θύματα να είναι Ελληνες

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ανεβαίνει η ακροδεξιά. Για να καταλάβουμε τους λόγους ανόδου της ακροδεξιάς αρκεί να δούμε τι σημαίνει αντιφασισμός σήμερα.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Αντιφασισμός σημαίνει να αμφισβητείς τη γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων από τους Τούρκους που ξεκίνησε οργανωμένα το 1914 ενώ αποφασίστηκε στο συνέδριο των Νεοτούρκων το 1911 με το επιχείρημα της παρουσίας του ελληνικού στρατού στη Σμύρνη το 1919. Βρίσκουν δικαιολογίες για τον εμπνευστή του Χίτλερ, Κεμάλ. Τον άνθρωπο που ο Χίτλερ αποκαλούσε το λαμπρό του άστρο.

Τρεις φορές απελευθερώσε ο ελληνικός στρατός την Βόρεια Ήπειρο και τρείς φορές υποχρεώθηκε μετά από εκβιασμούς των διεθνών νταβατζήδων να την εγκαταλείψει παρατώντας τον ελληνικό πληθυσμό στην τύχη του την στιγμή που διεθνείς οργανισμοί έχουν αναγνωρίσει διαχρονικά την παραβίαση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών.

Ενδεικτικά το 1933 η Αλβανία καθιέρωσε νόμο που μιλούσε για κλείσιμο όλων των ιδιωτικών σχολείων στοχεύοντας στην ουσία στην απαγόρευση της ελληνικής γλωσσάς.

Το 1935 οι Βορειοηπειρώτες δικαιώνονται από το διεθνές δικαστήριο της Χάγης και η Αλβανία υποχρεώνεται να ανοίξει τα σχολειά της μειονότητας. Οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου δεν σταμάτησαν ποτέ, το ίδιο και η αδιαφορία των Ελλήνων αντιφασιστών. Άλλωστε το ταξικό τους αδέρφι ο Ενβερ Χότζας πολέμησε την ελληνική αντιστασιακή οργάνωση ΜΑΒΗ και ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία του αρχηγού της Βασίλη Σαχίνη.

Δεν είναι ότι αδιαφορούσαν μόνο για τους Βορειοηπειρώτες, ήθελαν να σιωπήσουν κάθε φωνή που προσπαθούσε να μιλήσει για το μαρτύριο που περνούσαν. Το 1989 ο μητροπολίτης Σεβαστιανός θα μιλούσε στο αμφιθέατρο της ιατρικής στο Γουδί. Η ομιλία του είχε τίτλο "Βόρειο Ήπειρος ένα άλλο απαρχάιντ". Αντιφασίστες φώναζαν αντιεθνικά συνθήματα τύπου "τα αλβανικά σύνορα θα φτάσουν ως τη Λαμία", διέκοψαν την εκδήλωση  πετώντας πέτρες  και τραυματίζοντας φοιτητές.

Και ερχόμαστε στην περίπτωση της δολοφονίας του Κωσταντίνου Κατσίφα. Αυτοί που έχουν αναγάγει σε ήρωες δολοφόνους, θεωρούν ότι του άξιζε γιατί κρατούσε όπλο και πυροβόλησε σύμφωνα με μαρτυρίες συγχωριανών του στον αέρα. Οι μονοί που ισχυρίζονται ότι ο Κωσταντίνος Κατσίφας πυροβολούσε εναντίον των Αλβανών αστυνομικών είναι οι Αλβανοί αστυνομικοί και οι Έλληνες αντιφασίστες. Η σύμπλευση του αλβανικού φασισμού με τον ελληνικό αντιφασισμό είναι παλιά και δεν προκαλεί έκπληξη. Όταν λοιπόν υποστηρικτές κάθε ξένου φασισμού καπηλεύονται έννοιες, λογικό είναι ο μέσος άνθρωπος να μπερδευτεί. Όταν ο εθνομηδενισμός και η μειοδοσία βαπτίζονται ως αντιφασισμός η καπηλειά της έννοιας οδηγεί κακώς στην απαξίωση της.

Φασίστες και αντιφασίστες δεν έχουν καμιά διάφορα απλά οι λεγόμενοι αντιφασίστες στηρίζουν κάθε ξένο εθνικισμό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail