Το Ν/ΘΗ ΕΥΡΩΠΗ με υψωμένη την ελληνική σημαία πέρασε περήφανα το Βόσπορο

Freepen.gr - Το Ν/ΘΗ ΕΥΡΩΠΗ  με υψωμένη την ελληνική σημαία πέρασε ανήμερα των Ταξιαρχών τα Στενά του Βοσπόρου εν πλω για τον Εύξεινο Πόντο όπως δείχνουν οι φωτογραφίες του @YorukIsik από τον Παρατηρητή του Βοσπόρου.

ToN/ΘΗ ΕΥΡΩΠΗ (πρώην HMSBICESTERΜ-36) αποτελούσε το ένα από τα 12 Ναρκοθηρευτικά τύπου HUNTτα οποία κατασκευάστηκαν από τα Ναυπηγεία VOSPERTHORNYCOFTστο ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ ΑΓΓΛΙΑΣ από GRP. Το Ν/ΘΗ  αποδόθηκε στην ενεργό δράση τον Μάϊο του 1986 και έκτοτε τέθηκε στη 2η Μοίρα  Ναρκοθηρευτικών του Αγγλικού Ναυτικού με βάση το ΠΟΤΣΜΟΥΘ. 

Αποτελεί το τρίτο πλοίο που έφερε αυτό το όνομα που αποτελεί περιοχή κυνηγίου στην Αγγλία. Το δεύτερο στην σειρά που έφερε αυτό το όνομα ήταν ένα μικρό Αντιτορπιλικό συνοδείας το οποίο επιχειρούσε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα.  Υπό Αγγλική Σημαία έλαβε μέρος στον πόλεμο του κόλπου το 1991 αλιεύοντας εβδομήντα πέντε (75) νάρκες.  Στις 31 Ιουλίου 2000 το HMSBICESTER  παραδόθηκε το Πολεμικό Ναυτικό. Ο Κυβερνήτης Αντιπλοίαρχος M.C. Allibon RN παρέδωσε το πλοίο στον Πλωτάρχη Ε. Μαρίνο ΠΝ και έλαβε το όνομα Ν/ΘΗ ΕΥΡΩΠΗ (Μ - 62).  Στις 25 Αυγούστου 2000 το πλοίο απέπλευσε από Λ. ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ πλέοντας πρoς Ν.Σ. όπου και κατέπλευσε στις 8 Σεπτεμβρίου 2000 τιθέμενο στην 3η Μοίρα Ναρκαλιευτικών.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail