Το κράτος δικαίου και η καθαρίστρια

Δυο χρόνια με αναστολή καταδικάστηκε πρωτόδικα ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών, εκτελωνιστής στο επάγγελμα που είχε εμφανίσει ως δικό του πτυχίο το πτυχίο ψυχολογίας Ιταλικού πανεπιστημίου του εξαδέλφου του.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Δεν πήγε φυσικά φυλακή

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%93%CE%9B%CE%98-%CE%9D%CE%A5%CE%A7?inline=true
και
https://diavgeia.gov.gr/doc/69%CE%A4%CE%9D%CE%98-%CE%9E%CE%A8%CE%A5?inline=true


Στα Χανιά,μια δικαστική υπάλληλος που κατηγoρούνταν για πλαστογραφία πτυχίου και απάτη, καθώς το πτυχίο νομικής σχολής που είχε καταθέσει, ήταν πλαστό, αθωώθηκε.

Εκτός απο το πτυχίο νομικής σύμφωνα με τις κατηγορίες πλαστογράφησε και το μεταπτυχιακού ενός Δικαστή, αντικαθιστώντας το όνομά του στον τίτλο με το όνομά της.

Τελικά ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε η πλαστογραφία να μετατραπεί σε πλημμέλημα και να παραγραφεί και η απάτη, να μετατραπεί σε πλημμέλημα.

Και αυτή δεν πήγε φυλακή.

https://www.zarpanews.gr/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%80-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%AC%CE%BB/


Πριν λίγα χρόνια βρέθηκαν χιλιάδες διορισμένοι με πλαστά πτυχία απο 2 μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Αρτας τα οποία χρηματίζονταν.

Πάλι κανείς δεν πήγε φυλακη.

http://newpost.gr/ellada/551396/apokalypsh-to-porisma-fwtia-gia-ta-2-000-ma-moy-ptyxia-idiwtikwn-ekpaideythriwn-sthn-arta-arketoi-dioristhkan-sto-dhmosio


Πιο παλιά ακόμα υπήρχε μια συμμορία στο ΙΚΑ Καλλιθέας που κατάφερε να υπεξαιρέσουν πάνω απο 11 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στο κύκλωμα συμμετείχαν περίπου 200 άτομα τα περισσότερα απο τα οποία έμειναν ατιμώρητα γιατί δεν ασκήθηκε ποτέ ποινική δίωξη.

Ολοι αυτοί δεν πήγαν ούτε μια μέρα φυλακή

https://www.tovima.gr/2013/08/14/society/atimwritoi-alloi-200-emplekomenoi-sto-skandalo-toy-ika-kallitheas/


Ομως το σύστημα εξαντλεί την σκληρότητά του σε περιπτώσεις όπως της καθαρίστριας που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή, επειδή πλαστογράφησε το απολυτηριό του Δημοτικού ενώ είχε τελειώσει μόνο την Πέμπτη τάξη.

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/10-xronia-fulaki-se-katharistria-gia-mia-taksi-tou-dimotikou

Αυτή πήγε φυλακη.

Κράτος δικαίου μια φορά, όχι αστεία...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail