Ο Λάκης που έγινε μπαχαλάκης

Αυτός που φοράει ακριβά παπούτσια Nike, καλοσιδερωμένο παντελόνι, και πετάει έτσι στα χαμένα ενάμιση ευρώ βενζίνη μέσα σε μία βόμβα μολότοφ, σίγουρα δεν είναι ο νεαρός αγωνιστής του μεροκάματου, που έβγαλε το πανεπιστήμιο και για να ζήσει παραδίδει καφέδες με το μηχανάκι του, γιατί αν ήταν αυτός θα έβαζε τη βενζίνη στο μηχανάκι για να κάνει μερικά χιλιόμετρα να βγάλει μερικά ψιλά παραπάνω, και όχι να πουλήσει επαναστατική μούρη ενάντια στους «μπάτσους».

Αυτός που είναι αποκαμωμένος από το μεροκάματο ή από το τρέξιμο από εταιρεία σε εταιρεία για να βρει μία δουλειά, δεν έχει καμία εκτίμηση στα επαναστατικά βίτσια, και καμία όρεξη να ταμπουρωθεί μέσα στο Πολυτεχνείο για να κόβει με τροχό την πόρτα του, σαν επίδειξη στις τηλεοπτικές κάμερες.

Για να λες στους ομογάλακτους σου στην Εκάλη, ημουν και εγώ εκεί! Ή στο κότερο ή στο Πολυτεχνείο, ή στο club του γκολφ. Όταν έχεις χορτάσει κάθε είδους απόλαυση, που σου προσφέρει η ματσωμένη οικογένεια, λεφτά, διασκεδάσεις, κλαμπ, ταξίδια, ακριβά ναρκωτικά, ακριβά αυτοκίνητα, και αμφισeξουαλικές σχέσεις, τότε ε, μόνο μία επανάσταση μένει και μία επέτειος του Πολυτεχνείου, για να ξεδώσεις και εσύ από τα βάσανα της υπαρξιακής σου ανυπαρξίας. 

Άμα δε σε καίει το μεροκάματο, οι λογαριασμοί, η ανεργία, και έχεις μπόλικη κοκαΐνη στην καβάτζα, γιατί να μην κάψεις και την ελληνική σημαία, μέσα στο απόγειο της επαναστατικής σου ντόπας; Τι έχεις να σκεφτείς; Το δάκο που έχουν οι ελιές στη Μεσσηνία; Το δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης; Την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο; Σιγά τα προβλήματα! Βρε άμα δε μου δώσει ο γερος μου το Καγιέν να πάω εκδρομή στην Αράχωβα, θα ταμπουρωθώ μέσα στο Πολυτεχνείο! Βαρέθηκα να είμαι σκέτος Άκης! θέλω να γίνω μπαχαλακης …! Θέλω να κάνω την επανάστασή μου με Adidas, μολότοφ και iPhone 8, Εκάλη, μαγκάλι και το μαύρο μας το χάλι!


Θόδωρος Γαλανόπουλος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail