Σκισμένες σημαίες και άταφοι νεκροί

Αναρωτιέμαι ποια χώρα του κόσμου, από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Γερμανία μέχρι το τελευταίο προτεκτοράτο ή μπανανία θα δεχόταν να μένει απαθής την ίδια στιγμή που νεκρός πολίτης της παρέμενε κρατούμενος και άταφος για 10 ημέρες.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Αναρωτιέμαι επίσης σε ποια χώρα του κόσμου θα κατέβαζαν βίαια άγνωστοι (αλλά μπροστά σε κάμερα με γνωστά στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτοποίησή τους) το εθνικό σύμβολο της και θα το εξαφάνιζαν για δικούς τους λόγους.

Χώρα υπο κατοχή, με κανένα κυριαρχικό δικαίωμα, μπανανία του κερατά με πολιτικούς που υποστηριζαν πριν λίγο καιρό οτι η σημαία είναι ενα πανί. Αν βρισκόμουν εκείνη τη στιγμή στο πάνελ θα έλεγα οτι και ο κάθε πολιτικός που ξεστομίζει τέτοιες ανοησίες και ύβρεις για το εθνικό σύμβολο της χώρας του, ένα πανί είναι και μάλιστα ειδικού τύπου.

Συζητάμε σήμερα αν ο νεκρός ήταν φασίστας ή πατριώτης, απόγονοι της χώρας του Σοφοκλή, τότε που ακόμα και οι προδότες είχαν δικαίωμα ταφής έξω απο τα τείχη της χώρας.

Ο νεκρός Κατσίφας, μπορεί να είναι φασίστας μπορεί να είναι πατριώτης, ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση και την ιδεολογία κάποιου, αλλά μια φορά προδότης δεν ήταν. Το μόνο σίγουρο ήταν οτι αγαπούσε τη χώρα του (με σωστό ή λάθος τρόπο δε θα το αναλύσουμε εδώ) την ίδια χώρα που μισούν, λεηλατούν και ξεπουλούν πραγματικοί προδότες που βρίσκονται σε καίρια πόστα.

Όμως για μας δεν τρέχει τίποτα. Οπως δεν τρέχει τίποτα οταν ξεπουλάνε δημόσια και ιδιωτική περιουσία, όταν οι ίδιοι που μας έφεραν μέχρι εδώ μπαίνουν στο άδειο ιδεολογικά κουφάρι του Συριζα και συνεχίζουν να κυβερνούν. Τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ και του Σημίτη.

Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα σε μια γειτονική χώρα να σφετερίζεται την ιστορία μας, αλλά δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα σε μια αναγνωρισμένη εθνική μειονότητα ακόμα και απο τον Εμβερ Χότζα (Enver Hoxha) να αναρτά τη σημαία της σε εθνικές εορτές.

Συζητάμε για το αν ήταν Αλβανοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Κογκολέζοι, Μπαντουστανοί αυτοί που έκλεψαν το εθνικό μας σύμβολο, σα να έχει αυτό τη μεγαλύτερη σημασία. Ενα τοπικό αστυνομικό τμήμα απο ενα χωριό της χώρας έχει αναλάβει την υπόθεση. Την κλοπή ενός πανιού, ευτελούς αξίας για πολλούς απο τους κυβερνώντες. Τί θα γινόταν σε άλλη χώρα που κάποιοι πρόσβαλλαν το εθνικό σύμβολό της με τέτοιο τρόπο; Το αυτονόητο. Πραγματική έρευνα και παραδειγματική τιμωρία.

Μια ολόκληρη χώρα, ενας ολόκληρος λαός, για πάνω απο 8 χρόνια βρίσκεται σε παγκόσμια ανυποληψία και κάθε μέρα που περνάει αντί να γίνεται έστω και ένα μικρό βήμα για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση, οι πολιτικοί φροντίζουν με όσα κάνουν αλλά με ουσιαστικές παραλείψεις να φτάσουμε στο επίπεδο τριτοκοσμικής αποικίας του προηγούμενου αιώνα.

Γιατί αν επισκεφθείτε σήμερα κάποιο κράτος-μπανανία μάλλον θα κλάψετε πικρά απο τις αναπόφευκτες συγκρίσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail