Έτσι έφτασαν κοντά στη σύγκρουση το κινεζικό καταδρομικό με το αμερικανικό αντιτορπιλικό στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Freepen.gr - Παρόλο που το περιστατικό συνέβη στα τέλη Σεπτεμβρίου, ορισμένες λεπτομέρειες, όπως ορισμένες εικόνες και στοιχεία της προφορικής ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ των πληρωμάτων και των δύο πλοίων, εμφανίστηκαν τώρα. Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, το καταδρομικό της χώρας αντέδρασε νομίμως σε ένα ξένο πλοίο που εισήλθε στα κυρίαρχα ύδατά τους.

Το South China Morning Post έλαβε φωτογραφίες που έδειξαν τα δύο πολεμικά πλοία, τον κινέζικο καταδρομικό Luyang και ένα αμερικανικό, στο χείλος της σύγκρουσης στη θάλασσα της Νότιας Κίνας σε ένα περιστατικό τον περασμένο μήνα, καθώς το κινεζικό σκάφος σταμάτησε σε απόσταση μόλις μερικών γιάρδων από το αμερικανικό ενώ περιπολούσε περίπου 12 ναυτικά μίλια από το Gaven Reef.

Στο βίντεο, ακούγεται ένας στρατιωτικός του αμερικανικού ναυτικού, που περιγράφει το κινεζικό πλοίο "προσπαθεί να μας βγάλει εκτός πορείας". Σύμφωνα με μια χρονική σειρά η κινεζική εφημερίδα που απέκτησε το διάλογο από το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας μέσω αίτησης ελευθερίας ενημέρωσης,το καταδρομικό εξέδωσε ένα αυστηρό προφορικό μήνυμα στο USS Decatur προτού προσεγγίσει σε απόσταση μικρότερη των 41 μέτρων από το πλοίο των ΗΠΑ προτρέποντάς το να αλλάξει την πορεία του πριν "υποστεί συνέπειες".



"Πραγματοποιούμε αθώο πέρασμα", απάντησε το σκάφος των ΗΠΑ, ωστόσο το USS Decatur αναγκάστηκε τελικά να αλλάξει πορεία για να αποφύγει τη σύγκρουση με τη Διοίκηση του Ειρηνικού να μιλά για επικίνδυνο και αντιεπαγγελματικό ελιγμό του κινεζικού πλοίου.

The Chinese vessel tracking the US ship. Photo: British Ministry of Defence
The two warships narrowly avoided a collision. Photo: British Ministry of Defence

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail