Ο κυρ Γιώργης άφησε τη Θεσσαλονίκη για τη Σόφια και ζει σα βασιλιάς!

martoli-03 / pixabay
Freepen.gr - Το σάρωμα των συντάξεων τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει πολλούς Ελληνες, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα να μεταναστεύσουν στη γειτονική Βουλγαρία, υπογραμμίζει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Γιώργος, 75 ετών από τη Θεσσαλονίκη, μετά το θάνατο της συζύγου του, μίσθωσε το διαμέρισμά του και μετακόμισε στη Σόφια όπου  με τη μηνιαία σύνταξή του, ύψους 800 € ζει "σα βασιλιάς" όπως αναφέρει ο ίδιος.  Το κόστος ζωής είναι 30% χαμηλότερο στις μεγάλες πόλεις όπως η Σόφια, το Μπουργκάς ή το Πλόβντιβ, ενώ σε μικρότερα αστικά κέντρα και χωριά το κόστος υποχωρεί έτι περισσότερο σημειώνει ο συνταξιούχος.

Ενδεικτικά η βενζίνη κοστίζει 1,15 ευρώ ανά λίτρο στη Σόφια, έναντι 1,60 ευρώ στην Αθήνα, ο εσπρέσο  2,30 ευρώ αντί για 4,70 ευρώ ενώ ένα εισιτήριο μετρό κοστίζει 80 σεντς έναντι 1,40 ευρώ στην Αθήνα. Επίσης τα τέλη κινητής τηλεφωνίας είναι τα μισά από αυτά στην Ελλάδα.

Ο κ. Γιώργος σημειώνει στον αντίποδα τη δυσκολία της κοινωνικής προσαρμογής και ανάπτυξης ενός κύκλου φίλων, ωστόσο πλέον έχει χρήματα στην τσέπη του. Ο ίδιος επέλεξε την ανωνυμία στο πρακτορείο με το φόβο να μη βρεθεί στο στόχαστρο των ελληνικών φορολογικών αρχών.

Και κάπως έτσι, αφαιμάζεται ο ενεργός πληθυσμός για να πληρώνονται οι συντάξεις που πια δε φτάνουν για τη ζωή εν Ελλάδι και πλέον "κατατίθενται" στη Βουλγαρία σε αγορά υπηρεσιών και αγαθών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail