Ο Ιερώνυμος ευχαριστεί τον πρωθυπουργό που σε λίγα χρόνια θα ψάχνουμε ιερέα με το κυάλι να λειτουργηθούμε

Με ένα «ευχαριστώ» τόσο του ιδίου του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας Ιερωνύμου όσο και της συνοδείας του προς τον πρωθυπουργό, άρχισε τις δηλώσεις του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι δεν ευσταθεί η θεωρία περί αμύθητης περιουσίας της Εκκλησίας, ενώ τόνισε ότι βρήκε ανταπόκριση στα ερωτήματά του. Κατόπιν σημείωσε ότι η Εκκλησία θα γίνει πιο λειτουργική, υπηρέτης και διάκονος του θελήματος του λαού και υπογράμμισε ότι «θα προχωρήσουμε σε πνεύμα αυτοτέλειας και συνεργασίας».

Επανέλαβε τις ευχαριστίες του προς τον Αλέξη Τσίπρα «για τις πρωτοβουλίες και τις θέσεις σας» αλλά και «γιατί αφήνετε το προοίμιο του Συντάγματος, όπως το έφτιαξαν οι πατέρες μας».

Φυσικά όλοι αντιλαμβάνονται πως είναι διαφορετική η υποχρέωση μιας μισθοδοσίας από την επιδότηση η οποία ενδεχομένως θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλες θρησκείες που μέχρι πρότινος δεν ύπηρχαν καν στην Ελλάδα. Η επιδότηση σταδιακά θα μειωθεί και πιθανότατα κάποια στιγμή θα καταργηθεί. Ιερείς δε θα υπάρχουν ούτε για δείγμα. Ο Ιερώνυμος ευχαρίστησε για αυτό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail