Τι ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά οράσεως - Τι πρέπει να ξέρουν οι ασφαλισμένοι

bspence81 / pixabay
Το Δ.Σ. του Οργανισμού λαμβάνοντας υπόψη την ταλαιπωρία που υφίστανται οι δικαιούχοι του, σε ότι αφορά τη χορήγηση των οπτικών ειδών, λόγω της άρνησης της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών & Οπτομετρών να αποδεχτούν μία νομοθετημένη διαδικασία αποφάσισε τα εξής:

- Την παράταση ισχύος εκτέλεσης όλων των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων για οπτικά που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018 από έναν σε τρεις μήνες, προκειμένου να έχουν οι ασφαλισμένοι ένα ικανό χρονικό διάστημα να βρουν κατάστημα οπτικών που θα δέχεται την αποζημίωση με τη «βεβαίωση πληρωμής».
- Να εκδοθεί οδηγία σε όλες τις ΠΕ.ΔΙ ΕΟΠΥΥ να παραλαμβάνουν αιτήματα ασφαλισμένων αποζημίωσης της συγκεκριμένης δαπάνης, μαζί με τα αναγκαία δικαιολογητικά, δηλαδή: α) την ηλεκτρονική γνωμάτευση, β) την απόδειξη πληρωμής, γ) τη βεβαίωση του καταστήματος οπτικών, δ) την προσκόμιση των γυαλιών που αγοράστηκαν για επίδειξη και ε) τη βεβαίωση πληρωμής (voucher), για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

- Να κληθεί εκ νέου η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών σε συνάντηση με εκπροσώπους του Οργανισμού, καθώς και των συλλόγων των ασφαλισμένων.

- Ο Οργανισμός σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου μέσου για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων του.

Ο ΕΟΠΥΥ παρακαλεί τους ασφαλισμένουςνα στηρίξουν ενεργά τη νέα διαδικασία χορήγησης και αποζημίωσης οπτικών ειδών/γυαλιών οράσεως αναλογιζόμενοι ότι με τη νέα διαδικασία:

α) Ο ασφαλισμένος δεν καλείται να προκαταβάλει το ποσό πληρωμής, όπως απαιτούσε η διαδικασία που εφαρμοζόταν έως 30/9/2018.

β) Ο ασφαλισμένος δεν υποχρεώνεται να προσέρχεται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail