Οι Γάλλοι “τρέχουν” τις φρεγάτες Belharra και συζητούν για πρόγραμμα θαλάσσιας επιτήρησης

Οι γαλλικές φρεγάτες Belharra απασχολούν σοβαρά Αθήνα και Παρίσι και σ΄ αυτό το μεγάλο για το ΠΝ πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί και ένα πρόγραμμα θαλάσσιας επιτήρησης για το οποίο οι Γάλλοι έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Από: militaire.gr

Για το θέμα των φρεγατών Belharra οι Γάλλοι πιέζουν για να “τρέξει” το πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης Καμμένου στο Παρίσι , είχαν έτοιμο προς υπογραφή “σχέδιο επιστολής προθέσεων”, το οποίο όμως είχε υποβληθεί στην ελληνική πλευρά μόλις τρία 24ωρα πριν από την άφιξη Καμμένου στη γαλλική πρωτεύουσα. Γι΄ αυτό και δεν υπογράφτηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Αντί γι΄ αυτό υπογράφτηκε “κείμενο τεχνικών διευθετήσεων μεταξύ του Γενικού Διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Ναυάρχου Κυριάκου Κυριακίδη και του Γάλλου ομολόγου του”.

Πάντως για την προώθηση της υπόθεσης των Belharra απομένει η διευθέτηση δύο θεμάτων:

*η εμπλοκή των Ελληνικών ναυπηγείων με συμμετοχή της γαλλικής πλευράς και η δυνατότητα συμπαραγωγής

*το ζήτημα της χρηματοδότησης, ενδεχομένως μέσω της εξέτασης αξιοποίησης ευρωπαϊκών αμυντικών προγραμμάτων ή μέσω εθνικών πόρων, μετά όμως από το 2023.

Η γαλλική πλευρά έχει καταθέσει έγγραφο προτάσεων για ένα πρόγραμμα θαλάσσιας επιτήρησης που έχει ζητήσει η Ελλάδα.

Τέλος είναι πολύ σημαντικό ότι η γαλλική πλευρά εξασφάλισε την διάθεση συγκεκριμένου οπλικού συστήματος που θα βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2021. Οι Γάλλοι διαβεβαίωσαν τον Καμμένο ότι δεν αφήσουν την Ελλάδα χωρίς το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα, το οποίο αποτελεί φόβητρο για το τουρκικό ναυτικό.

Τι απομένει να λυθεί επιτέλους; Το φλέγον ζήτημα της επαρκούς και αποτελεσματικής συντήρησης των Mirage 2000.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...