Τορπίλη από βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας: Ξεκαθαρίστε στην Τουρκία ότι θα βυθίσουμε τον Πορθητή και το Barbaros

Ο βουλευτής Φλωρίνης της ΝΔ, Γιάννης Αντωνιάδης ζητά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να στείλει ξεκάθαρο και σκληρό μήνυμα στην Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή μιλά ξεκάθαρα για βύθιση των τουρκικών πλοίων «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός» αν αντλήσουν πετρελαίο εντός ελληνικής ΑΟΖ.

Η ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ:

Προς τον υπουργό Εξωτερικών

Θέμα: Σκληρή απάντηση στην Τουρκία σε ενδεχόμενη έρευνα-γεώτρηση εντός ελληνικής ΑΟΖ

Κύριε Υπουργέ,

Εδώ και χρόνια η Τουρκία αξιώνει παράλογες διεκδικήσεις, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, κανόνες και συνθήκες. Σοβαρότατες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. η οποία με την παθητική και υποχωρητική στάση της, ενισχύει τις παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας.

Τελευταία, η Άγκυρα ετοιμάζεται για έρευνες και άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ. Εδώ και αρκετό καιρό προετοιμάζει το «περιβάλλον» με δηλώσεις υπουργών της και υψηλών κρατικών αξιωματούχων, βολιδοσκοπώντας την Ελλάδα η οποία σιωπά επικίνδυνα για τα ελληνικά συμφέροντα.

Στείλτε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι αν προχωρήσει σε άντληση πετρελαίου εντός ελληνικής ΑΟΖ θα βυθιστούν πάραυτα τα πλοία «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός». Δεν έχετε δικαίωμα να παραχωρήσετε ούτε χιλιοστό από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε ότι όποιος Έλληνας πολιτικός το πράξει, θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, στην Ιστορία και στον ελληνικό λαό. Παραλάβατε μια Ελλάδα πανίσχυρη, τη φιμώσατε, τη δέσατε χειροπόδαρα και γι’αυτό θα υποστείτε τις συνέπειες.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Τι προτίθεστε να πράξετε αν τουρκικό πλοίο ξεκινήσει άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ ή και της κυπριακής όπου είμαστε εγγυητές;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Ωστόσο όπως σημειώνει το Πρώτο Θέμα, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε ενημέρωση από τον βουλευτή της για το περιεχόμενο της ερωτησης και όταν το πληροφορήθηκε ζήτησε απο τον κ Αντωνιάδη να την αποσύρει όπως και έπραξε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail