"Σαμποτάζ" στο Barbaros "από τους Έλληνες" ψάχνουν οι Τούρκοι: Μας «έκοψαν τα καλώδια» ανέφερε ο Κυβερνήτης

Το Barbaros πλέοντας στο όριο κυπριακής και ελληνικής ΑΟΖ, αντιμετώπισε τις τελευταίες ημέρες περιστατικά που το πλήρωμά του χαρακτηρίζει “ανεξήγητα”. Υπήρξαν περιπτώσεις που τα καλώδια που πόντισε στην θάλασσα για να κάνει “σεισμογραφικές έρευνες” κόπηκαν “λες και ήταν φτιαγμένα από βούτυρο”. Πρόκειται για ειδικά καλώδια που η αλήθεια είναι πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να κοπούν.

Από: philenews.com

Αυτά τα περιστατικά οδήγησαν στην απόφαση απόσυρσης του Barbaros, για ένα τριήμερο από την επίμαχη περιοχή δυτικά της Κύπρου.

Οι βλάβες ελέγχθηκαν αλλά όπως λένε οι πληροφορίες δεν εξηγήθηκαν επαρκώς, “φουντώνοντας” τα συνομωσιολογικά σενάρια.

Οι αναφορές του κυβερνήτη του Barbaros αφήνουν υπονοούμενα για “δολιοφθορές”, χωρίς βέβαια να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία για να τα υποστηρίξει.

Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να υποθέσει κάποιος τι περνά από το μυαλό των Τούρκων περί σαμποτάζ! Πως θα μπορούσε κάποιος να κόψει τα καλώδια του Barbaros ενώ αυτό είναι εν πλω.
Το βέβαιο είναι πάντως ότι οι Τούρκοι σκέφτονται & τέτοια σενάρια…

Η αλήθεια είναι ότι πέρα από τα σενάρια δολιοφθοράς, το Barbaros περνά δύσκολα στην περιοχή που έχει αναλάβει να πλεύσει.

Η ελληνική παρουσία μπορεί να έχει περιοριστεί στην παρουσία μιας φρεγάτας, αλλά οι εντολές που έχουν οι κυβερνήτες τους είναι σαφείς. 

Και ο κυβερνήτης της φρεγάτας ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ και εκείνος της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ που την αντικατέστησε έχουν απελευθερωμένους κανόνες εμπλοκής και εντολή να είναι να μην επιτραπεί στο Barbaros να πλεύσει σε οποιαδήποτε περιοχή που ασκείται ελληνική κυριαρχία.

Είναι η πρώτη φορά που οι εντολές που έχουν δοθεί προβλέπουν σκληρή αντιμετώπιση των Τούρκων “με οποιοδήποτε κόστος”!

Μέχρι τώρα σε ανάλογες περιπτώσεις η λογική που επικρατούσε ήταν αυτή της αποφυγής των εντάσεων. Τώρα η ελληνική πλευρά δεν επιζητεί την ένταση αλλά έχει δείξει ότι δεν θα την αποφύγει αν οι Τούρκοι προσπαθήσουν να την επιβάλλουν.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...