Γιατί το Airbnb δεν είναι φθηνή υπόθεση


Αμείωτης έντασης είναι η φρενίτιδα των ιδιοκτητών αναφορικά με τη μετατροπή ακινήτων σε τουριστικά καταλύματα που διατίθενται μέσω ιστοσελίδων βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb. 

Από: capital.gr
Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Όπως ανέφερε η Δίκα Αγαπητίδου, επικεφαλής της Αθηναϊκής Οικονομικής JLL, κατά το χθεσινό συνέδριο Prodexpo για τα ακίνητα, ένας στους δύο ιδιοκτήτες εξετάζει σοβαρά την αξιοποίηση των ιδιοκτησιών του μέσω Airbnb, γεγονός που, όπως είπε, δημιουργεί σχετική ανησυχία για ύπαρξη υπερπροσφοράς τέτοιου είδους ακινήτων.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ειδικοί στο Capital.gr, το άμεσο και έμμεσο κόστος, που συνδέεται με τη δραστηριότητα βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν είναι αμελητέο, απαιτώντας την υλοποίηση σημαντικών δαπανών.

Η ανακαίνιση

Εάν το ακίνητο χρειάζεται ανακαίνιση, όπως εξηγεί ο Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Κωνσταντίνος Α. Κοντονίκας, το κόστος των απαιτούμενων εργασιών εξαρτάται από την ποιότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών, το είδος των παρεχόμενων υποδομών και υπηρεσιών. "Οι παραπάνω παράγοντες, σε συνδυασμό και με ορισμένες ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης, όπως η παλαιότητα του ακινήτου κ.λπ. ενδέχεται να διευρύνουν σημαντικά το εύρος του κόστους μίας παρέμβασης από μερικές εκατοντάδες ευρώ έως και αρκετές χιλιάδες ευρώ”, σημειώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντονίκα, για ένα διαμέρισμα 70 τ.μ. υπάρχουν τρία εναλλακτικά σενάρια παρεμβάσεων που αντιπροσωπεύουν το ενδεικτικό κόστος εργασιών. "Για να προκύψει το τελικό κόστος μιας ανακαίνισης, θα πρέπει να εξειδικευτούν οι εργασίες, η ένταση της παρέμβασης και η ποσότητα και ποιότητα των υλικών κατασκευής, καθώς και να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της εκάστοτε περίπτωσης. Η αυτοψία του χώρου, η επίβλεψη των εργασιών, καθώς και η σύνταξη της πρότασης για την ανακαίνιση συμπεριλαμβάνεται στην συνολική οικονομική προσφορά”, σημειώνει.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...