Πούτιν σε ΗΠΑ: Φερθείτε υπεύθυνα για τη συνθήκη ABM - Διαθέτουμε υπηρηχητικά όπλα που τρυπάνε όλες τις άμυνες

© Sputnik / Aleksey Nikolsky
Freepen.gr - Η Μόσχα δε θα αφήσει αναπάντητη την απόφαση της Ουάσιγκτον να αποσυρθεί μονομερώς από τη συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι η χώρα δεν χρειάζεται να εμπλακεί σε άλλη κούρσα εξοπλισμών, μεταδίδει το RT.

Η Ρωσία είναι ακόμα έτοιμη να συνεχίσει το διάλογο με τις ΗΠΑ σχετικά με τη διμερή συνθήκη που απαγορεύει τους πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς, ο οποίος έχει καταστεί ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του πυρηνικού αφοπλισμού, ανέφερε ο Ρώσος ηγέτης σε κυβερνητική συνάντηση στο Σότσι. "Οι ΗΠΑ θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το θέμα αυτό με πλήρη ευθύνη", δήλωσε ο Πούτιν προσθέτοντας ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον να αποχωρήσει από τη συμφωνία "δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητη".

Αυτά δεν είναι κενές απειλές, προειδοποίησε ο Πούτιν. Ανέφερε ότι η Ρωσία είχε προηγουμένως προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ενάντια στην αποχώρηση από τη συνθήκη ABM (Anti-Ballistic Missile Treaty) για τη ρύθμιση των πυραυλικών συστημάτων και προειδοποίησε την Ουάσινγκτον για ενδεχόμενα αντίποινα. "Τώρα διαθέτουμε υπερηχητικά όπλα ικανά να διεισδύσουν σε οποιαδήποτε πυραυλική άμυνα", δήλωσε ο Πούτιν, αναφερόμενος στα νεότερα όπλα της Ρωσίας.

Ταυτόχρονα κάλεσε την κυβέρνηση και τους στρατιωτικούς αξιωματούχους να αναπτύξουν "συγκεκριμένα βήματα" που μπορεί να λάβει η Ρωσία ως απάντηση στην απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη.

Σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην «ισορροπημένη ανάπτυξη» του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα στρατεύματα αναμένεται να υιοθετήσουν νέες τεχνικές στρατιωτικής εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας την εμπειρία της μάχης που έλαβαν στη Συρία. Η Ρωσία θα συνεχίσει επίσης να εκσυγχρονίζει το στρατιωτικό της υλικό.

Ο Πούτιν δήλωσε ακόμη πως ελπίζει ότι θα επικρατήσει η «κοινή λογική» και πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν το διάλογο με τη Ρωσία στους τομείς της στρατηγικής σταθερότητας και της συλλογικής ασφάλειας με βάση την «αμοιβαία ευθύνη».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail