Στις πρώτες γραμμές σε αιγυπτιακά ΜΜΕ η άφιξη των Φαραώ στην Ελλάδα - Η ΜΕΔΟΥΣΑ 7 αρχίζει να απλώνεται στο Αιγαίο

Freepen.gr - Έφτασαν χθες στην Ελλάδα στελέχη της αιγυπτιακής αεροπορίας και του ναυτικού για να συμμετάσχουν στην κοινή στρατιωτική άσκηση Medusa-7, στην οποία μετέχουν Ελλάδα, Αίγυπτος και Κύπρος η οποία θα διαρκέσει αρκετές μέρες στα δυτικά της Κρήτης, αναφέρει ο egyptindependent.com.

Η άσκηση θα περιλαμβάνει την εφαρμογή πολλών δραστηριοτήτων, όπως σχηματισμούς πλεύσης κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, εκπαίδευση για την απογείωση και προσγείωση των ελικοπτέρων και ναυτικές μάχες στη θάλασσα. Η άσκηση θα καταδείξει την ικανότητα των συμμετεχόντων ναυτικών μονάδων να παίρνουν τις θέσεις τους με υψηλό βαθμό ακρίβειας και ταχύτητας.

Στις ασκήσεις περιλαμβάνονται ελιγμοί όπως η εκπαίδευση για ναυτικές επιχειρήσεις κι έρευνας σε ύποπτα πλοία. Προβλέπεται επίσης η κατάρτιση σε διαδικασίες έρευνας και διάσωσης και ανταλλαγή επικοινωνιών μεταξύ ναυτικών σκαφών, υπεράκτιων μονάδων και αμαξοστοιχιών για τη διεξαγωγή διάφορων ασκήσεων στη θάλασσα.

Άλλες ασκήσεις περιλαμβάνουν την εξασφάλιση υπεράκτιων μονάδων που χρησιμοποιούν όπλα αεροπορικής άμυνας και την εξασφάλιση γραμμών επικοινωνίας και κίνησης των θαλάσσιων μεταφορών.

Όπως σημειώνει η αιγυπτιακή ιστοσελίδα, φοιτητές από την Αιγυπτιακή Ναυτική Ακαδημία θα συμμετάσχουν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες ενώ η ΜΕΔΟΥΣΑ είναι μέρος του σχεδίου των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων για ασκήσεις με φιλικά κράτη για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας και την ανταλλαγή εμπειριών κατάρτισης σε διάφορους τομείς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail