Αποκάλυψη του ρωσικού μαχητικού 6ης γενιάς ή πλαστικό MiG 37B μοντελισμού;

Freepen.gr - Το τηλεοπτικό στρατιωτικό κανάλι της Zvezda της Ρωσίας φαίνεται ότι παρουσίασε "απροσδόκητα" ένα μυστικό μοντέλο μαχητικού αεροσκάφους 6ης γενιάς, πιθανότατα μη επανδρωμένης έκδοσης, κατά της διάρκεια ζωντανής εκπομπής.

Το σκάφος θα είναι υπερηχητικό και η πρώτη πτήση προγραμματίζεται μέχρι το 2025. Αυτό αναφέρθηκε στις 09 Ιουνίου 2016 από το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Προγραμμάτων Στρατιωτικών Αεροσκαφών, Βλαντιμίρ Μιχαήλ που είχε δηλώσει ότι αυτήν την στιγμή βρίσκεται υπό έρευνα και ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού μηχανικής.

Ορισμένοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι το έργο ενός νέου υπερηχητικού αεριωθούμενου αεροσκάφους ονομάζεται "περιστέρι" [Pigeon], λόγω της ομοιότητας της ουράς συναρμολόγησης.


Το νέο Pigeon μαχητικό αεροσκάφος θα έχει μαζική δίδυμη ουρά που του επιτρέπει να χρησιμοποιεί τα δικά του shockwaves για να αυξήσει την ανύψωση του και να μειώσει την έλξη.

Η ταχύτητά του αναμένεται να ξεπεράσει τα 5-6 Mach 5-6. Ο τύπος του κινητήρα δεν αναφέρεται. Η μέγιστη ταχύτητα δεν καθορίζεται επίσης ενώ οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν την εικόνα του νέου μοντέλου αεροσκάφους.

Αλλά κάποια πηγή, σημειώνει το defence-blog.com ανέφερε ότι αυτή η μόνη φωτογραφία αποτελεί μέρος ρωσικής καμπάνιας παραπληροφόρησης ή κάποιου αστείου επειδή το μοντέλο της φωτογραφίας είναι ένα αεροπλανάκι μοντελισμού της Italeri. 

Ποια είναι η πραγματικότητα; Μια φορά πάντως πριν το αεροσκάφος 6ης γενιάς, προηγείται το Su57 5ης γενιάς του οποίου η πορεία μέχρι σήμερα δεν ήταν η σχεδιασθείσα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail