Κάποια στιγμή μετά το 2019 θα βγει από τη φαρέτρα το Ασημένιο Βέλος

Freepen.gr - «Να ολοκληρωθεί μετά από πολλές δεκαετίες η σύνδεση της Αθήνας με τη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνεται μέχρι τέλος του χρόνου. Αν είναι και συνεπής η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα φέρει ένα πραγματικό ασημένιο βέλος και όχι ένα μοντέλο επίδειξης» ήταν η ατάκα του υπουργού υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη στην ομιλία του κατά την 3η Σύνοδο «Thessaloniki Summit 2018»  που προκάλεσε την αντίδραση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Το πραγματικό ασημένιο βέλος ήρθε στην Ελλάδα για να φύγει και όχι να παραμείνει δεδομένων των συνθηκών», απήντησε ξεκινώντας την ομιλία του από το βήμα του 3ου Thessalonik Forum ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης.

«Το ασημένιο βέλος, ήρθε για να παραμείνει και να κάνει τα δοκιμαστικά δρομολόγια κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ. Τελεία και παύλα», ξεκαθαρίζοντας ότι όταν το 2019 ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση, στον άξονα Θεσσαλονίκη - Αθήνα, τότε «τα τρένα θα πραγματοποιούν την διαδρομή σε λιγότερο από 4 ώρες και θα είναι πλήρως ανταγωνιστικά με τις αεροπορικές εταιρείες. Τότε θα έχουμε πραγματικά μια τελείως διαφορετική εθνική υποδομή, με ταχύτητες που θα φτάνουν τα 200 χλμ/ ώρα, σε πολλά από τα σημεία του δικτύου. Τότε θα μπορέσουμε να βάλουμε και τα πιο υψηλής ταχύτητας τρένα».

 

 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail