Σαν τον κάβουρα πάει ο Πορθητής - Χρειάστηκε 18 ώρες για να διανύσει 55 μίλια

Στο σημείο που ανακοίνωσε από την Δευτέρα μέσω Navtex έφτασε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα σήμερα Τετάρτη, το υπό τουρκική σημαία γεωτρύπανο Fatih (Πορθητής), μετά από μιά άστατη πορεία που διήρκεσε περισσότερο από 18 ώρες για να διανύσει μιά απόσταση 55 ν. μιλίων.

Από: philenews.com
Πέτρος Θεοχαρίδης

Η πορεία του Fatih διακόπηκε δύο φορές κατά την διάρκεια της ημέρας, που δείχνει ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα, είτε τεχνικά, είτε οργανωτικά για την πρώτη γεώτρηση σε βαθιά νερά, που δεν ξεπεράστηκαν κατά τους 20 μήνες που το Fatih βρισκόταν σε απραξία υπό τουρκική ιδιοκτησία.

Συγκεκριμένα, το γεωτρύπανο έβαλε πλώρη για τον στόχο "Αλάνια-1" λίγο μετά τα τις 4.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, με πολύ αργή πορεία - που έφτασε στους 5 κόμβους, ωστόσο αμέσως άρχισε να μειώνει ταχύτητα και λίγο πριν τις οκτώ το πρωί, σταμάτησε.

Η διακοπή διήρκησε περισσότερο από τέσσερεις ώρες, αλλά μετά από νέα εκκίνηση και πάλι όταν έφτασε στην ταχύτητα των πέντε κόμβων σταμάτησε για περισσότερο από τρεις ώρες αυτή τη φορά.

Ξεκίνησε ξανά γύρω στις 4.00 το απόγευμα για να φτάσει στον στόχο γύρω στις 6.30 το απόγευμα.
Στο μεταξύ το ένα σκάφος υποστήριξης από τα δύο που συνοδεύουν το Fatih, επέστρεψε στο λιμάνι και ξανά πήρε πορεία προς το γεωτρύπανο, κάτι που δείχνει ότι χρειάστηκαν πρόσθετο εξοπλισμό ή υλικά που δεν προβλέφθηκαν αρχικά. Η γεώτρηση προβλέπεται να διαρκέσει 140 μέρες.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...