Λουκέτο Εθνικής Τράπεζας σε πόλη 11.000 κατοίκων - Άφησε μόνο το ΑΤΜ

Είδηση που έχει αναστατώσει τους επιχειρηματίες και κατοίκους του Δήμου Αγιάς, είδηση που πραγματικά έπεσε σαν βόμβα στην τοπική κοινωνία, αποτελεί η απόφαση να κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αγιά, η οποία έγινε χθες γνωστή στο κοινό.

Από νωρίς το πρωί η τράπεζα ενημέρωνε τους πελάτες της για την ημερομηνία του οριστικού λουκέτου, που έχει οριστεί για την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου. Η ενημέρωση γινόταν τόσο σε εμπόρους, επαγγελματίες και επικεφαλής εταιρειών, όσο και σε συνταξιούχους οι οποίοι καλούνταν να προχωρήσουν, αν δεν έχουν ήδη, στην έκδοση καρτών ώστε να κάνουν τις όποιες συναλλαγές τους ή να εισπράττουν τη σύνταξή τους μέσω ΑΤΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υποκατάστημα της Αγιάς θα είναι μεταξύ άλλων δώδεκα που θα κλείσουν στη Θεσσαλία και αρκετών ακόμη πανελλαδικά.

Όπως είναι φυσικό, η τόσο δυσάρεστη αυτή εξέλιξη του κλεισίματος μιας τράπεζας, η οποία παρέχει τις υπηρεσίες της στην ευρύτερη περιοχή εδώ και 52 σχεδόν χρόνια, από το 1966, προκάλεσε δικαιολογημένα νεύρα, απογοήτευση και αναταραχή σε όλους. Πολλοί ήταν αυτοί που μέσω της «Ε» θέλησαν έντονα να διαμαρτυρηθούν, αλλά και να καλέσουν τους κυβερνητικούς πρωτίστως βουλευτές του νομού να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα, όπως φυσικά κι εκείνους των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, χαρακτήρισε την απόφαση του κλεισίματος αδιανόητη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ούτε καν στη σκέψη Πολιτείας και Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο». «Το συγκεκριμένο κατάστημα», είπε, «για πάνω από μισό αιώνα εξυπηρετεί την περιοχή μας, δεκάδες επιχειρηματίες, εκατοντάδες αγρότες, εμπόρους και επαγγελματίες, χιλιάδες ντόπιους κατοίκους, πολλούς ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που βρίσκονται σε ορεινά απομακρυσμένα από τη Λάρισα χωριά, δεκάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι που περνάνε από την Αγιά με κατεύθυνση την παραλιακή ζώνη, αλλά και τους ορεινούς όγκους του Κισσάβου και του Μαυροβουνίου. Εξυπηρετεί μια τεράστια περιοχή, σχεδόν όλη την ανατολική πλευρά του νομού Λάρισας. Η παύση λειτουργίας θα μας δημιουργήσει απίστευτα προβλήματα και επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα όλων, καθώς υποβάλλει τους μέχρι τώρα συναλλασσόμενους σε ταλαιπωρία και έξοδα μετακίνησής τους σε αντίστοιχα καταστήματα της Λάρισας σε μία απόσταση, στην καλύτερη περίπτωση από την Αγιά, 36 χιλιόμετρα να μεταβούν και 36 να επιστρέψουν στις εργασίες και στις οικίες τους. Ανάμεσά τους πάρα πολλοί ηλικιωμένοι, που η μετακίνησή τους καθίσταται αδύνατη, αλλά και πολλοί γενικά άνθρωποι που, μετά την απορρόφηση της Αγροτικής Τράπεζας από την Πειραιώς ή και το κλείσιμο πριν λίγα χρόνια της Εμπορικής, επέλεξαν να εξυπηρετούνται από την Εθνική. Αρκετοί μάλιστα είναι αυτοί που για διάφορους λόγους, όπως λόγου χάρη ηλικίας, δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική τραπεζική με αποτέλεσμα να βρεθούν σε αδιέξοδο». «Αναρωτιέμαι» μας είπε ο κ. Γκουντάρας «κοστολογήθηκαν από τους υπευθύνους οι συνέπειες που θα προκληθούν από μια τέτοια ενέργεια;».

Το συγκεκριμένο γεγονός αναμένεται να απασχολήσει άμεσα όλες τις επόμενες ημέρες πολίτες και φορείς της περιοχής, που χρόνο με τον χρόνο βλέπουν τον τόπο να αποδυναμώνεται από Υπηρεσίες. Η Αγιά από τις πρώτες έντονες αντιδράσεις του κόσμου και της δημοτικής αρχής δείχνει πως πολύ δύσκολα θα δεχτεί να αποκοπεί από τα όσα της προσφέρει ένα κατάστημα τράπεζας σαν αυτό της Εθνικής…

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Από: eleftheria.gr
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...