Η Αγκυρα κατέρριψε τον Καμμένο: Φυσικά ζητάμε άδεια για τα...έξι μίλια (τα ισχύοντα 10 πήγαν περίπατο)

Freepen.gr - Χθες ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι για πρώτη φορά η Τουρκία υπέβαλε αίτηση αδείας των τουρκικών αεροσκαφών να εισέλθουν στο FIR Αθηνών. Ωστόσο η απάντηση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών δια του εκπροσώπου, Ακίμ Ακσόι ήταν άμεση και δεν επιδέχεται πολλών ερμηνειών.

QA-73, 8 Νοεμβρίου 2018, Δήλωση του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Hami Aksoy, σε απάντηση σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο σχετικά με τις αιτήσεις εκκαθάρισης για τα τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη Εισαγωγή στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας

Είναι γνωστό ότι κάθε κράτος πρέπει να ζητήσει άδεια για τις πολιτικές και στρατιωτικές πτήσεις προκειμένου να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο άλλου κράτους. Είναι αυτονόητο ότι η Τουρκία αναγνωρίζει έξι ναυτικά μίλια του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας και, ως εκ τούτου, ζητά την άδεια σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και για την Ελλάδα. Δεν πρόκειται για νέα πρακτική.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναγνωρίζει λοιπόν έξι και όχι δέκα ναυτικά μίλια εθνικού εναερίου χώρου. Η βιασύνη και τα πανηγύρια καμιά φορά καταλήγουν στο αντίθετο αποτέλεσμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail