Ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping διέταξε τους στρατιωτικούς να ετοιμαστούν για πόλεμο με τις ΗΠΑ


Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping δήλωσε στους στρατιωτικούς αξιωματούχους που είναι αρμόδιοι για την αμφισβητούμενη Θάλασσα της Νότιας Κίνας να είναι καλύτερα "προετοιμασμένοι για πόλεμο", καθώς οι εντάσεις με τις ΗΠΑ αυξάνονται καθώς το Πεκίνο εστιάζει στο χειρότερο σενάριο με τις ΗΠΑ.

Ο Xi έκανε τα σχόλια αυτά την περασμένη εβδομάδα καθώς συνάντησε στη Νότια Διοίκηση τους στρατιωτικούς αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για μία από τις πέντε στρατηγικές ζώνες πολέμου της Κίνας. Οι εκκλήσεις έγιναν την Πέμπτη στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψής του στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, αλλά τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης τα ανέφεραν μόνο την Παρασκευή.

"Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η αποστολή ... και να συγκεντρωθούμε στις προετοιμασίες για την καταπολέμηση ενός πολέμου", δήλωσε ο Πρόεδρος Xi. "Πρέπει να λάβουμε υπόψη όλες τις πολύπλοκες καταστάσεις και να σχεδιάσουμε ανάλογα τα σχέδια έκτακτης ανάγκης.

Πρέπει να εντείνουμε τις ασκήσεις ετοιμότητας για μάχη, τις κοινές ασκήσεις και τις ασκήσεις με σενάρια σύγκρουσης για να ενισχύσουμε τις ικανότητες των στρατιωτών και την προετοιμασία για τον πόλεμο.

Μία από τις βασικές ευθύνες της Κομμουνιστικής Διοίκησης του Νότου είναι να προστατεύει τα συμφέροντα της Κίνας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου το Πεκίνο διεκδικεί κυριαρχία σε πολλά νησιά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail