Ukrayina: το καταδρομικό-φάντασμα του Μικολάεφ που βγήκε από ταινία φαντασίας

Freepen.gr - Το τέταρτο πλοίο της κλάσης καταδρομικών Slava / project 1164, το Ukrayina εξακολουθεί να βρίσκεται στα ναυπηγεία του Μικολάεφ της Ουκρανίας στην ίδια θέση από τον Αύγουστο του 1990 οπότε και καθελκύστηκε. Το πλοίο λόγω των τότε εξελίξεων δεν μπήκε ποτέ σε υπηρεσία και πέθανε πριν καν γεννηθεί.

Ο σχεδιασμός των πλοίων αυτών ξεκίησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με κεντρικό σχεδιασμό τη χρήση πυραύλων P-500 Bazalt missile και αποτέλεσε μια εναλλακτική και φθηνότερη λύση απέναντι στα πυρηνοκίνητα πολεμικά πλοία κλάσης Kirov.

Τα πλοία Moskva, Marshal Ustinov και Varyag που επιχειρούν σήμερα με το ναυτικό της Ρωσίας, είναι τα τρία πλοία της συγκεκριμένης κλάσης. Το Ukrayina θα ήταν το τέταρτο ενώ το πέμπτο, το Oktyabrskaya Revolutsiya διαλύθηκε ενώ ναυπηγείτο.

Η ναυπήγη των επόμενων τριών πλοίων του σχεδίου ακυρώθηκε.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail