Το βυζαντινό νόμισμα που κυριάρχησε στις διεθνείς αγορές για 10 αιώνες - Αυτή είναι η ιστορία μας


Ο Σόλιδος το χρυσό νόμισμα 24 καρατίων που κόπηκε αρχικά από το Μέγα Κωσταντίνο κυριάρχησε στις διεθνείς αγορές ως το 1040 μ.Χ. Από την Ινδία ως την Κίνα ο Σόλιδος ήταν αποδεκτός.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Αυτή είναι η ιστορία μας αλλά αποφασίσαμε κάποια στιγμή να περιοριστούμε. Πουλήσαμε το έθνος, Μικρασιάτες, Ποντίους, Ανατολικοθρακιώτες ενώ μας έπεφτε μακριά η Κύπρος. Τρείς φορές ελευθερώθηκε η Βόρεια Ήπειρος και τρεις φορές προδόθηκε ενώ τώρα εγκαταλείπουμε οριστικά τους Βορειοηπειρώτες συγχέοντας τον αλβανικό εθνικισμό με τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των Βορειοπειρωτών που οι αλβανικές κυβερνήσεις παραβιάζουν διαχρονικά.

Και ας μη μιλήσω για τους Έλληνες της Συρίας, για το Μοναστήρι κτλ. Όταν πουλάς τα κομμάτια σου στο τέλος θα πουληθείς ολοκλήρος. Το έθνος κέρδισε το μικρό μας οικόπεδο. Όσο μικραίνει το έθνος, τόσο πιο ασταθές γίνεται το οικόπεδο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail