Τη σημαία θα πρέπει να τη σηκώνουν οι άριστοι, η ισοπέδωση δεν είναι δικαιοσύνη

Reissaamme / pixabay
Μέσα από την ευγενή άμιλλα τα παιδιά μαθαίνουν να αγωνίζονται για ό,τι θέλουν και αυτό βοηθάει στη δημιουργία πολιτών με στόχους που θα είναι έτοιμοι να τους διεκδικήσουν βασισμένοι στην ικανότητα τους. 

Μελίνα Κονταξή

Όταν δεν υπάρχει επιβράβευση της προσπάθειας, η προσπάθεια χάνει την αξία της. Δεν μετρά το αποτέλεσμα, ο αγώνας όμως έχει ιδιαίτερη αξία. Άλλωστε δε θέλουν όλοι να κρατήσουν τη σημαία. 

Το να συναγωνιστούν αυτοί που θέλουν, δε θα δημιουργήσει αισθήματα μειονεξίας, αντίθετα θα ανταμειφθεί και η προσπάθεια και το αποτέλεσμα.

Ο  αγώνας  όμως  έχει  ιδιαίτερη αξία  Και  αν κάποιο  παιδί  δεν τα καταφέρει γιατί  πρέπει  να δουλεύει  και να πηγαίνει σχολείο αυτό έχει ήδη κερδίσει τη ζωή και δεν χρειάζεται τον οίκτο κανενός.

Σε ότι αφορά την καταγωγή αυτού που θα σηκώνει τη σημαία, αυτή δεν είναι σχολικό βραβείο. Όποιος την σηκώνει πρέπει να ξερει και να σέβεται την ιστορία της. Και αυτό ισχύει για τη σημαία κάθε χώρας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail