Τον έλεγαν ΜΙΧΑΛΗ, ήταν Τυφώνας που ισοπέδωσε πολεμική βάση αιχμής των ΗΠΑ και stealth F-22 Raptor

Φώτο από sputniknews.com

Οι ΗΠΑ δοκιμάστηκαν πρόσφατα. Ανθρώπινες ζωές και περιουσίες βρέθηκαν στο έλεος του ΜΙΧΑΗΛ.

Τα πλάνα που έρχονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σαν να πέρασε κάποιος με την ΡΟΜΦΑΙΑ του και τα ξύρισε όλα δεν υπολόγισε ακόμα και τα υψηλής τεχνολογίας πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, ισοπεδώνοντας πολεμική αεροπορική βάση αιχμής που στηρίζει την άμυνα της χώρας

ΜΙΧΑΗΛ ονόμασαν την καταιγίδα βαθμού 4 που έπληξε με καταστροφική μανία την ευρύτερη περιοχή της Φλόριδας των ΗΠΑ.
Θλίψη προκαλεί η απώλεια ανθρωπίνων ζωών και οι εκατοντάδες αγνοούμενοι.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τι αναμεταδίδουν τα ΜΜΕ:
« Αν και οι υπάλληλοι της Tyndall Air Force Base δεν είναι σίγουροι πόση είναι η έκταση της ζημιάς, όμως επιβεβαίωσαν ότι κάποια αεροσκάφη που παρέμειναν μέσα στα hangars- υπόστεγα υπέστησαν ζημιά όταν οι κτιριοδομές αυτές επλήγησαν από μια καταστροφική καταιγίδα κατηγορίας 4. 
Ωστόσο, οι φωτογραφίες που μεταφορτώνονται στα κοινωνικά μέσα υποδηλώνουν μια πιο ζοφερή εικόνα.
Ένας άγνωστος αριθμός αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των πολλών δισεκατομμυρίων μαχητών stealth F-22 Raptor, υπέστη ζημιές όταν ο καταστροφικός τυφώνας Michael κακοποιούσε την Tyndall Air Force Base στη Φλόριντα, επιβεβαίωσε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.
Η εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας Ann Stefanek είπε στην Defense News ότι μερικά αεροπλάνα σταθμεύθηκαν στα υπόστεγα του Tyndall για λόγους συντήρησης ή ασφάλειας και όλα αυτά τα υπόστεγα χτυπήθηκαν από έναν από τους πιο έντονους τυφώνες που είχαν χτυπήσει ποτέ στην ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών. 
Η Πολεμική Αεροπορία δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει τον αριθμό των αεροσκαφών που υπέστησαν βλάβη και να πει ποια μοντέλα επηρεάστηκαν.

Το MSNBC ανέφερε ότι από τα 55 F-22 που σταθμεύουν στο Tyndall, που βρίσκονται στην περιοχή της Φλόριντα, 33 είχαν μετακινηθεί πριν από την άφιξη της καταιγίδας και 22 είχαν μείνει στη βάση.
Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν ότι τουλάχιστον ένα F-22 που ήταν υπόστεγο θα μπορούσε να είχε καταστραφεί κατά τη διάρκεια του τυφώνα.
Το F-22 Raptor, που εισήχθη το 2005, παραμένει το μοναδικό μαχητικό πέμπτης γενιάς σε ενεργό υπηρεσία. Τα βραβευμένα αεριωθούμενα αεροσκάφη αξίζουν τουλάχιστον 143 εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Η Lockheed Martin σταμάτησε την παραγωγή της το 2011, καλύπτοντας το στόλο ε 187 αεροσκάφη.
Ένα εναέρια βίντεο από το πρωί της Πέμπτης δείχνει στέγες που έσπασαν στην βάση του Tyndall. 
Αρκετά αεροπλάνα είναι ορατά μέσα στο υπο κατάρρευση υπόστεγο, συμπεριλαμβανομένων F-16 Falcon interceptors. 
Οι στροβιλώδεις άνεμοι έχουν σηκώσει και αναποδογυρίσει έναν F-15 και προκάλεσαν τα QF-16s και Mu-2s να σπρώξουν το ένα μέσα στο άλλο μέσα σε ένα hangar.
Ένα άλλο αεροσκάφος F-15 δεν μπορούσε να απομακρυνθεί από τη βάση εγκαίρως:
Ο τυφώνας Μιχαήλ, ήταν μια καταιγίδα κατηγορίας 4, που έπληξε την Τετάρτη στην Φλόριντα, καταστρέφοντας παράκτιες πόλεις και αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε πολύ άσχημες συνθήκες .» https://sputniknews.com/us/201810141068871178-f-22-jets-hurricane-michael/

Damage at Tyndall Air Force Base from Hurricane Michael
https://youtu.be/kbMHqBnnBL4
Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν :
« Οι άνεμοι των 150 μιλίων / ώρα του Michael προκάλεσαν "σημαντική δομική ζημιά" στη βάση, η οποία αποτελεί βασικό τμήμα του δικτύου των αεροπορικών βάσεων που προστατεύουν τις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Η ηλεκτρική ισχύς έχει αποκοπεί στη βάση, η οποία επίσης στερείται νερού και αποχέτευσης. Η Πολεμική Αεροπορία καθαρίζει μια διαδρομή προς τη βάση για να παρέχει ασφάλεια, πόσιμο νερό και εξοπλισμό επικοινωνίας. 
Σε επιστολή που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, Col Brian S. Laidlaw είπε ότι η βάση "απαιτεί εκτεταμένη εκκαθάριση και επισκευές." 
Το κέντρο αεροπορικών επιχειρήσεων στο Tyndall έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ασφάλεια σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τον Γενικό Επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας Terrence O'Shaughnessy, διοικητή της Βρετανικής Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας και της Βόρειας Διοίκησης των ΗΠΑ.
Το Tyndall φιλοξενεί την 325η πτέρυγα Fighter, η οποία πετάει τον F-22 Raptor, τον πιο εξελιγμένο μαχητή στο οπλοστάσιο του Πενταγώνου. 
Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνουν οι επισκευές.»  
Ο Tom Vanden Brook των ΗΠΑ ΣΗΜΕΡΑ συνέβαλε στην έκθεση αυτή
Δημοσιεύθηκε 6:18 μ.μ. EDT 12 Οκτωβρίου 2018
https://eu.pnj.com/story/news/2018/10/12/hurricane-michael-florida-air-force-base-tyndall-afb-damage-destroyed/1618863002/
http://insider.foxnews.com/2018/10/12/hurricane-michael-trashes-tyndall-air-force-base-bay-florida
Καιρός για όλους μας να ανάψουμε ένα κεράκι στον ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ για να μας βοηθήσει.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail