Στα γελαστά μάτια της Sidra η Ανάσταση της Συρίας - Το κορίτσι που πάτησε ξανά στα πόδια του

Η Sidra Zaarur, είναι ένα κορίτσι 13 ετών που έχασε τα πόδια της κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού από τους τζιχαντιστές της Jabhat-al-Nusra το 2016 στπ Χαλέπι. Η Sidra έφυγε στη Ρωσία για θεραπεία κι επέστρεψε στην κανονική ζωή στην πατρίδα της, το Χαλέπι.

Στρατής Μαζίδης

Το Ruptly παρουσίασε πλάνα από την 4η Οκτωβρίου όπου η Sidra περπατά μόνη της, ενώ πηγαίνει στο σχολείο και βρίσκει ξανά το χαμόγελό της όντας μαζί με τους φίλους.

Κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού το 2016, η Sidra έχασε όχι μόνο τα πόδια της αλλά την μεγαλύτερη αδελφή της και τα δύο ανήψια της. Ο πατέρας της διηγείται:

«Όταν βγήκαμε έξω για να δούμε τα επακόλουθα της έκρηξης και της καταστροφής που προκλήθηκε από τη ρουκέτα, είδα τα απομεινάρια των παιδιών διασκορπισμένα στο έδαφος»

Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έλαβε την αρχική θεραπεία, ένας Ρώσος αξιωματούχος την πλησίασε και της πρότεινε να συνεχίσει τη διαδικασία αποκατάστασης στη Ρωσία. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου διέταξε τότε ένα στρατιωτικό αεροπλάνο μεταφοράς με γιατρούς να μεταφέρει τη Sidra στη Ρωσία για θεραπεία.

Σίγουρα τίποτε δεν είναι πια το ίδιο. Η Sidra έχασε τα πόδια της γιατί κάποιοι είχαν εντολή να διαλύσουν την πατρίδα της. Τελικά όμως ούτε η Συρία ούτε η Sidra διαλύθηκαν. Απεναντίας η Sidra βρήκε πάλι το χαμόγελό της ενώ η πατρίδα της ανασταίνεται καθημερινά.

Κι η Sidra πατά πάλι γερά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail