Ινδία και Ρωσία δε μένουν μόνο στους S-400: Τι περιλαμβάνει το μεγάλο πακέτο των $ 10 δις

Freepen.gr - Ο μεγάλος ρωσικός εξαγωγέας όπλων, η Rosoboronexport δήλωσε σήμερα ότι πολλά συμβόλαια βρίσκονται σε τελικά στάδια των διαπραγματεύσεων με την Ινδία μετά την υπογραφή της σύμβασης για το σύστημα αντι-αεροπορικής άμυνας S-400 σήμερα.

"Η Rosoboronexport είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ινδία σε όλους τους τομείς. Αυτή τη στιγμή, ορισμένα άλλα σημαντικά συμβόλαια για την προμήθεια ρωσικών όπλων στην Ινδία βρίσκονται στα τελικά στάδια προετοιμασίας και ελπίζουμε ότι θα υπογραφούν σύντομα", δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της Rosoboronexport,  Alexander Mikheev.

Η Rosoboronexport υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 5,43 δισ. Δολαρίων για την παροχή στην Ινδία πέντε συστοιχιών S-400 Triumph τα οποία ανακοίνωσε ότι είναι η μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία της εταιρείας.

"Η σύμβαση για την προμήθεια συστημάτων πυραυλικής αεροπορικής άμυνας Triumph S-400 στην Ινδία είναι η μεγαλύτερη καθ' όλη την περίοδο στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας και η μεγαλύτερη στην ιστορία της Rosoboronexport. Σήμερα αρχίζουμε να την εκτελούμε", δήλωσε ο Μιχαήλ.

Το ύψος των αμυντικών συμβάσεων μεταξύ των δύο χωρών υπολογίζεται στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Εκτός από τη συμφωνία για τους S-400, η ​​Ινδία και η Ρωσία αναμένεται να υπογράψουν συμφωνία για την κατασκευή 200 ελικοπτέρων Kamov 226T αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, 4 φρεγατών αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 650.000 καλάσνικόφ AK-103 στην Ινδία και την αγορά 2 αεροσκαφών μεταφοράς Il-78 που θα αποτελέσουν την πλατφόρμα του ισραηλινού αερομεταφερόμενου συστήματος ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης.

Επιπλέον, μια πρόταση αναβάθμισης ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων για τον στόλο της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας των μεταφορικών IL-76 και των αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού IL-78 βρίσκεται επίσης στα σκαριά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail